Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / “Καρμανιόλα” η οδός Διμηνίου
“Καρμανιόλα” η οδός Διμηνίου

“Καρμανιόλα” η οδός Διμηνίου

Σε κατάληψη οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου

Κατάληψη του σχολείου τους κάνουν σήμερα οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου στην περιοχή του Σαμπάναγα, διαμαρτυρόμενοι για την επικινδυνότητα της οδού Διμηνίου που απαιτείται να διασχίσουν για να μεταβούν στο τους.

Πρόσφατα ένας μαθητής τραυματίστηκε ελαφρά από διερχόμενο αυτοκίνητο και αυτό είναι που προκάλεσε την αγανάκτηση των παιδιών.

Nα σημειωθεί ότι στο βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο πλαίσιο ενημέρωσης μαθητών, εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για να ενημερώσουν τους μαθητές για την αντισεισμική προστασία, ωστόσο λόγω της κατάληψης, δεν κατέστη εφικτό να γίνει η ενημέρωση.

Η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου είχε τονιστεί ιδιαίτερα σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της διεύθυνσης Β’μιας Εκπαίδευσης με το ΤΕΕ , στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας δημιουργίας δικτύου ασφαλών διαδρομών για τα σχολεία της Β’θμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΕ θα μελετήσει όλες τις διαδρομές που κάνουν οι μαθητές προς τα σχολικά συγκροτήματα της Β’θμιας σε συνεργασία με τους και τις διευθύνσεις των σχολείων και θα συντάξει την πρότασή του για τις απαραίτητες και η πρόταση θα αποσταλεί τόσο προς το δήμο Βόλου, αλλά και την Θεσσαλίας, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι κάποιοι οδοί.

Να σημειωθεί πως οι μαθητές επέδωσαν πριν λίγες ημέρες τα αιτήματά τους, στη διευθύντρια του Σχολείου Κική Δανιηλίδου, ενώ το θέμα έχει τεθεί στο δήμο από τις διευθύνσεις του σχολείου και από τη Β’θμια Εκπαίδευση, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη κανένα μέτρο.

Σήμερα οι προσπάθησαν ασκόπως να πείσουν τα να μην προβούν σε κατάληψη.

Αύριο πάντως, θα υπάρξει συνάντηση της διεύθυνσης με το σύλλογο γονέων για να συντάξουν εκ νέου ένα έγγραφο προς το Δήμο Βόλου, ζητώνας να δοθεί λύση με κάποιες τεχνικές .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

  • Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονη από σπασμένο τζάμι #σπασμένοτζάμι - https://t.co/WnozfU8H5Z -

  • Απονομή επάθλων της 41ης Ανάβασης Πορταριάς #41ηΑνάβασηΠορταριάς - https://t.co/PUfYVXinon -

"Αλιεύοντας" την είδηση