Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υπεγράφη η συμφωνία για το ονοματολογικό στις Πρέσπες
Υπεγράφη η συμφωνία για το ονοματολογικό στις Πρέσπες

Υπεγράφη η συμφωνία για το ονοματολογικό στις Πρέσπες

Με το όμορφο τοπίο των Πρεσπών για φόντο υπεγράφη η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου στην ειδική που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Ψαράδες.

Μετά την ολοκλήρωση της ς, οι δύο πρωθυπουργοί οι υπουργοί Εξωτερικών και οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα μεταβούν με στην απέναντι όχθη της Μ. Πρέσπας στην πλευρά της πΓΔΜ, όπου θα παρακαθίσουν σε γεύμα.

 

 

Ο Ζάεφ έκανε δώρο στον Τσίπρα τη γραβάτα του

Με μια συμβολική κίνηση του Ζόραν Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε η τελετή υπογραφής της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Μόλις τελείωσε η «οικογενειακή» φωτογράφιση, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ έλυσε τη γραβάτα του, πλησίασε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον αγκάλιασε και του την προσέφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας την πήρε και την έβαλε στην τσέπη του, όμως ο Επίτροπος της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, αντιλήφθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε τοποθετήσει καλά τη γραβάτα στην τσέπη του, την πήρε, την δίπλωσε προσεκτικά για να μην τσαλακωθεί και την τοποθέτησε ξανά στην τσέπη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Αλέξης Τσίπρας, ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την ΠΓΔΜ

Στο έδαφος της ΠΓΔΜ βρέθηκε για πρώτη φορά πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, στους Ψαράδες των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ διέσχισαν τη λίμνη με του Λιμενικού για να βρεθούν στην πλευρά της πΓΔΜ, στην πόλη Οτέσεβο, όπου θα παρακαθίσουν σε γεύμα.

Οι δύο πρωθυπουργοί έκαναν βόλτα και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μπροστά στη λίμνη. Στο Οτέσεβο μετέβησαν επίσης με τον ίδιο τρόπο οι δύο ΥΠΕΞ, Νίκος και Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς επίσης και ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ, Μάθιου , η αρόεδρος της Κομισιόν και ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν και η εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γουτιέρες, Ροζμαρί Ντι Κάρλο, αναπληρώτρια γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις.

Επισημαίνεται ότι η σημερινή ήταν η τρίτη φορά που πρωθυπουργός της πΓΔΜ επισκέπτεται τις .

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση