Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καρατόμησε τον Δημ. Κουτσιφέλη η Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΕΥΑΜΒ
Καρατόμησε τον Δημ. Κουτσιφέλη  η Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΕΥΑΜΒ

Καρατόμησε τον Δημ. Κουτσιφέλη η Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΕΥΑΜΒ

Την ποινή της οριστικής απόλυσης στον μέχρι σήμερα πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων και προϊστάμενο της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, το επίμαχο διάστημα 2004 – 2013, Δημήτρη Κουτσιφέλη και της ποινής του προστίμου που αντιστοιχεί σε μισθό ενός μηνός στον ιάννη Χούσσο, επέβαλε η πενταμελής πειθαρχική επιτροπή της , που μετά από μια μακρά διαδικασία κλήθηκε να αποφασίσει επί ενός ανακριτικού υλικού, που συλλέχθηκε και μελετήθηκε επί μήνες για την τέλεση ή μη πειθαρχικών αδικημάτων στην υπόθεση της εργολαβίας της ΕΡΗΛ, που μετά τις παραλείψεις και τα λάθη που έγιναν συνεχίζει να αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεα της επιχείρησης.

Όπως αναφέρεται “η σημερινή Δημοτική Αρχή και η διοίκηση της έχοντας σαν αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων της επιχείρησης και των δημοτών, προχώρησε σε αυτή την πράξη ευθύνης, κάτι που δυστυχώς, για λόγους προφανείς και όχι τιμητικούς για τις ίδιες, δεν τόλμησαν να πράξουν προηγούμενες δημοτικές αρχές, επικαλούμενες δήθεν ασυμβίβαστα μεταξύ ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας, κάτι που δεν ισχύει. Οι ευθύνες είναι τεράστιες, διαχέονται σε πολλά πρόσωπα και πλέον είναι της Δικαιοσύνης να τις εντοπίσει και να τις αποδώσει.

Εμείς κοινοποιώντας και το πόρισμα της πειθαρχικής επιτροπής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, λόγω των νέων πραγματικών περιστατικών που έχουν προκύψει με πρωτοβουλία της νέας διοίκησης, όπως η έκθεση πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και θα επανεξετάσει την υπόθεση από την αρχή, καθώς είναι περισσότερο από προφανές ότι μέχρι πριν τη νέα διοίκηση με πράξεις κ παραλείψεις αποκρύφτηκαν και δεν προσκομίστηκαν ιδιαιτέρως σημαντικά στοιχεία, και έτσι οι δικαστικοί λειτουργοί εξαπατήθηκαν, καθώς κλήθηκαν να αποφασίσουν με βάση ελλιπή στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά τα διάφορα ποσά που διαρρέουν ως δήθεν δδικήσεις της ΔΕΥΑΜΒ από την αντίδικο εργολαβική εταιρία, και οι ισχυρισμοί περί εκπτώσεων ή συμβιβασμών είναι προφανές ότι τούτο δεν ανταποκρίνεται στη βούλησή μας και γίνεται σκοπίμως και αποτελεί προπέτασμα καπνού για να συσκοτιστούν τα θέματα της ουσίας, που πρωτίστως είναι οι ευθύνες και σε ποιους ανήκουν.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα αυτά είναι αυθαίρετα και σκόπιμα. Η δική μας διοίκηση είναι εκείνη που επανέφερε την υπόθεση, την που άλλοι την θεωρούσαν και την ήθελαν τελειωμένη και χαμένη, κατέθεσε νέα αγωγή, με εμπλουτισμό από νέα στοιχεία και σε κάθε περίπτωση η δδίκηση είναι συνεχής και θα γίνει αποφασιστικά μέχρι την τελική δικαίωση.

Οι απαντήσεις στα μείζονα και εύλογα ερωτήματα του συνόλου της κοινωνίας θα δοθούν, αφού συνεχίζουμε μέχρι τέλους τον αγώνα, χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς, για την τελική δικαίωση της επιχείρησης στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο, που τόσες ζημιές έχει προκαλέσει στην λειτουργία της.

Μέχρι τότε οι πολιτικοί απατεώνες και οι συνεργάτες τους που ακόμη και τ προσπαθούν να συσκοτίσουν και να συγκαλύψουν το σκάνδαλο, με σοφιστείες και διαρρέοντες ψεύτικα στοιχεία, ας εγκαταλείψουν αυτή τη βρόμικη τακτική της λασπολογίας και των ύβρεων και ας πουν επιτέλους την αλήθεια. Τέτοιες θλιβερές και απαράδεκτες τακτικές δεν μπορούν να τους σώσουν από την λογοδοσία στην οποία θα κληθούν, ανάλογα με τις ευθύνες που ο καθένας τους έχει”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση