Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Καμμένος: «Σε αυτή τη συμφωνία ,δε μπορούμε να συμφωνήσουμε»
Καμμένος: «Σε αυτή τη συμφωνία ,δε μπορούμε να συμφωνήσουμε»

Καμμένος: «Σε αυτή τη συμφωνία ,δε μπορούμε να συμφωνήσουμε»

«Σε αυτή τη συμφωνία η οποία φέρνει πολύ νέα δεδομένα, μιλάει για 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, μιλάει για διατάξεις αλλαγών νόμου, όπως τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμα και των συνταγματικών αξιών, δε μπορούμε να συμφωνήσουμε», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η συμφωνία στην οποία καξε η Σύνοδος τα ξημερώματα σήμερα, είναι πέρα και έξω από τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της ς και από την συμφωνία για την οποία έδωσε έγκριση διαπραγμάτευσης η Βουλή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Ωστόσο ο κ. Καμμένος έσπευσε να υπογραμμίσει ότι ο πρωθυπουργός «δε μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα το οποίο του βάλανε χθες τη νύχτα οι εταίροι». Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παραμείνουν μαζί με τον στην κυβέρνηση για να αγωνιστούν, «δε πρόκειται όμως να δεχθούν να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση δήθεν εθνικού σκοπού, με εταίρους εκείνους που την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά για την , τα δίνανε όλα».

«Συνάντησα τον πρωθυπουργό και συνομίλησα μαζί του και για τη χθεσινή μέρα αλλά και την πορεία από εδώ και πέρα», είπε ειδικότερα ο κ. Καμμένος βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου και συνέχισε: «Θέλω να σας πω ότι η συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της ς ήταν μια συμφωνία για την οποία είχαμε τις διαβεβαιώσεις- και στην αλλά και στο εξωτερικό- ότι αποτελούσε μια συμφωνία η οποία θα ήτανε αποδεκτή από το Eurogroup. Δεν σας κρύβω δε ότι στη διαμόρφωση αυτής της συμφωνίας, δεν είχε εμπλακεί μόνο η ελληνική ομάδα διαπραγματεύσεων αλλά και η γαλλική ομάδα διαπραγματεύσεων. Γνωρίζετε ότι όσον αφορά εμένα και τους Ανεξάρτητους Έλληνες μάλιστα κάναμε ιδιαίτερες διαπραγματεύσεις για τα δύο θέματα για τα οποία είχαμε θέσει κόκκινες γραμμές. Για τα θέματα της ‘Αμυνας τα οποία, όπως είδατε δεν υπήρχαν καθόλου εχθές αλλά και για τα θέματα των νησιών που και σε αυτό δεν επέμεναν. Ήταν λοιπόν δύο επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να διασπάσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό πριν. Δεν το κατάφεραν. Η συμφωνία αυτή πήγε στη Βουλή των Ελλήνων και έλαβε την έγκριση της πλειοψηφίας των βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν με αυτή τη συμφωνία για την οποία είχαμε την εγγύηση και την υπόσχεση ότι θα είναι αποδεκτή από τους εταίρους, εχθές, όχι απλώς δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο eurogroup όπου θα πηγαίναμε πλέον στην ομαλότητα αλλά παραβιάστηκε πλήρως. Εχθές ο πρωθυπουργός της χώρας αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα, ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας αλλά και άλλων χωρών όπως η Ολλανδία, η και οι χώρες της Βαλτικής. Ένα πραξικόπημα που έφτασε σε σημείο να εκβιαστεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδος με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα των καταθέσεων. Ο εκ αυτός διήρκεσε μέχρι τις πρωινές ώρες. Ο πρωθυπουργός απέναντι σε αυτό τον εκβιασμό και μη έχοντας άλλη δυνατότητα έφτασε στο σημείο, για να αποφευχθεί, αυτή η εξέλιξη να κάνει μια συμφωνία.

Σε αυτήν όμως τη συμφωνία η οποία φέρνει πολύ νέα δεδομένα μιλάει για 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, μιλάει για διατάξεις αλλαγών νόμου, όπως τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμα και των συνταγματικών αξιών δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε.

Στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία υπάρχουνε διαδικασίες τις οποίες εμείς σεβόμαστε. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αύριο θα κάνουμε Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα λειτουργήσουν και τα όργανα του Κινήματος.

Στο ερώτημα αν οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση ή θα μετέχουν σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ο κ. Καμμένος είπε πως είναι ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι και με δημόσιες δηλώσεις τους κάποιοι θέλανε αυτή η κυβέρνηση να σπάσει. «Αυτή η συμφωνία δεν έσπασε παρ΄όλους τους εκβιασμούς και τις , ακόμη και του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην αρχή. Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε.

Δεν πρόκειται εμείς όμως να δεχθούμε να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση δήθεν εθνικού σκοπού, με εταίρους εκείνους που την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά για την Ελλάδα, τα δίνανε όλα..

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση