Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καμμένος για Πρέσπες: Αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή, δεν έχουμε λαϊκή εντολή να παραμείνουμε στην κυβέρνηση
Καμμένος για Πρέσπες: Αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή, δεν έχουμε λαϊκή εντολή να παραμείνουμε στην κυβέρνηση

Καμμένος για Πρέσπες: Αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή, δεν έχουμε λαϊκή εντολή να παραμείνουμε στην κυβέρνηση

: Προχωρήσαμε με «πόνο ψυχής» σε συμβιβασμό με την Ελλάδα

«Αν η έρθει στη Βουλή, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να συνεχίσουμε την παραμονή μας στην κυβέρνηση» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΕΛ, Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στη των Πρεσπών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

«Η πρώτη μου πρόταση προς τον πρωθυπουργό θα είναι ο ελληνικός λαός να πάρει θέση με δημοψήφισμα, η δεύτερη επιλογή, είναι οποιαδήποτε συζήτηση να μετατεθεί μετά το τέλος της τετραετίας και η τρίτη θα είναι η προσφυγή στις κάλπες» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

«Μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους αυτή η συμφωνία. Σε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, ούτε θα κάνω ποτέ πίσω»

Ο κ. Καμμένος σημείωσε παράλληλα ότι «τα Σκόπια παραβιάζουν τη συμφωνί»α καθώς και ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, «ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει».

Ο πρόεδρος των ΑΕΛ, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον   «μια πολύ έντιμη συνεργασία.

«Θα κάνουμε όλες εκείνες τις προσπάθειες που απαιτούνται για να φτάσουμε ως το τέλος μαζί» τόνισε.

Ζάεφ: Προχωρήσαμε με «πόνο ψυχής» σε συμβιβασμό με την Ελλάδα

ια «συμβιβασμό» στον οποίο προχώρησε με «βαριά καρδιά» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της ΠΔΜ, Ζόραν Ζάεφ σε ομιλία του το απόγευμα της Δευτέρας αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών και ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στη γειτονική χ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για « που είναι υπεράνω κάθε κομματισμού», αφού, όπως ανέφερε, αφορά στην είσοδο της «”Μακεδονίας” στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Συνεχίζοντας την εκστρατεία του για το «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ είπε χαρακτηριστικά: «Εικοσιεφτά χρόνια που σέρναμε τα πόδια μας, κολλημένοι στη λάσπη, είναι αρκετά. Έφτασε πλέον η στιγμή να γίνουμε μέλη της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Έφτασε πλέον η στιγμή για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες της “Μακεδονίας”».

Όπως εξήγησε, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή του προχώρησε «με πόνο ψυχής» στον συμβιβασμό με την Ελλάδα, αυτός ήταν ο μόνος τρόπος προς ένα καλύτερο μέλλον.

«Συμβιβάστηκα επειδή ήταν ο μόνος τρόπος να πάμε μπροστά», υπογράμμισε ο Ζάεφ προσθέτοντας ότι το κείμενο της συμφωνίας ήταν διαθέσιμο σε όποιον ήθελε να το διαβάσει.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση