Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Καμία παρέμβαση στην Καραμπατζάκη κόντρα στο πρόγραμμα LIFE
Καμία παρέμβαση στην Καραμπατζάκη κόντρα στο πρόγραμμα LIFE

Καμία παρέμβαση στην Καραμπατζάκη κόντρα στο πρόγραμμα LIFE

Οι στην οδό Καραμπατζάκη, στο τμήμα που υλοποιήθηκε με του προγράμματος LIFE, θα πρέπει να έχουν την της
Αυτό τονίζεται- μεταξύ άλλων- σε απάντηση που έλαβε η Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα από την αρμόδια επιτροπή του προγράμματος Life.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην Βόλου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας , αν ο δήμος δεν αποστείλει πλήρη φάκελο του έργου τροποποιήσεων που να αποδεικνύει ότι τα αποτελέσματα του έργου LIFE 93 ENV/GR/004518 δεν θα υποστούν σημαντική τροποποίηση ασυμβίβαστη με αυτά που προβλέπει η σχετική οδηγία και προχωρήσει στην παρέμβαση χωρίς την της επιτροπής, τότε θα πρέπει να επιστρέψει τα που έλαβε από το πρόγραμμα που σε πλησιάσουν το ένα εκατομμύριο.

H απάντηση της επιτροπής του προγράμματος Life

Ο Κανονισμός (ΕΟΚ) αρ. 1973/92 του συμβουλίου της 21ης Μαϊου 1992 σχετικά με τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού μέσου για το περιβάλλον (LIFE ) προβλέπει στο 11, παράγραφος 1 ότι “Η Επιτροπή μπορεί να μειώσει, να αναστείλει ή να ανακτήσει το της χρηματοδοτικής ενίσχυσης υπέρ μιας δράσης εάν διαπιστώσει κατάχρηση ή εάν προκύψει ότι χωρίς να έχει ζητηθεί η έγκριση της Επιτροπής, η δράσει έχει υποστεί σημαντική τροποποίηση ασυμβίβαστη με το είδος ή με τις προϋποθέσεις εφαρμογής της εν λόγω δράσης”.

Το σχετικό δεν προβλέπει ελάχιστη χρονική περίοδο ισχύος (του εν λόγω άρθρου). Θα μπορούσαμε να πούμε ότι επί της αρχής ισχύει και σήμερα. Επίσης μεταγενέστεροι κανονισμοί LIFE περιέχουν αντίστοιχες προβλέψεις (π.χ. Κανονισμός Life II) 1404/96, 7).

Από τα παραπάνω πιθανότατα προκύπτει ότι ο δήμος Βόλου θα πρέπει να ζητήσει την έγκριση της αποστέλλοντας σχετικό ερώτημα που να συνοδεύεται από ολοκληρωμένο φάκελο έργου τροποποιήσεων που να αποδεικνύει ότι τα αποτελέσματα του έργου LIFE93 ENV/GR/004518 δεν θα υποστούν σημαντική τροποποίηση ασυμβίβαστη με το είδος του στη διεύθυνση … (ηλεκτρονική διεύθυνση υποβολής του φακέλου).

Η απο την πλευρά της δηλώνει αποφασισμένη να κάνει το έργο γιατί-όπως τονίζει- το χρειάζεται η πόλη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση