Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Καμία ανοχή από την αντιπολίτευση
Καμία ανοχή από την αντιπολίτευση

Καμία ανοχή από την αντιπολίτευση

Σε στήριξη μόνο πό τους 155 βουλευτές της δικομμτικής πλειοψηφίας προσβλέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΕΛ κατά τη φανερή, ονομαστική ψηφοφορία απόψε τα μεσάνυχτα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, με την οποία θα ολοκληρωθεί η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων.

Από την, όπως χαρακτηρίστηκε απ' όλους χθες το βράδυ, «άνευρη συζήτηση» στην Ολομέλεια, η κυβέρνηση μπορεί να μη βρήκε κάποιο κόμμα από τον χώρο τής, ευρωπαϊκού προσανατολισμού, αντιπολίτευσης να δηλώνει έστω στάση ανοχής. Ωστόσο, όπως διεφάνη από τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών και εκπροσώπων αυτών των κομμάτων, οι κρίσιμες επικείμενες πρωτοβουλίες για μείζονος σημασίας μνημονιακά ζητήματα, όπως οι , φαίνεται πως θα συναντήσουν ευρύτερη της κυβερνώσας πλειοψηφίας στήριξη. Το όποιο πρόβλημα ενδεχομένως καταγραφεί κατά τη νομοθέτηση μέτρων περαιτέρω φορος επιβάρυνσης των πολιτών, καθώς σε αυτήν την προοπτική όχι μόνο δεν διαφαίνεται περιθώριο σύγκλισης από την αντιπολίτευση, αλλά, ακόμη περισσότερο, εκφράζεται προβληματισμός για τη διαθεσιμότητα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επίσης να υποστηρίξουν τέτοια μέτρα.

«Καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις, δηλώνουμε τες στην πρώτη σειρά των μαχών που έρχονται. Μοναδική προτεραιότητά μας είναι το συμφέρον της χώρας», είπε η εισηγήτρια της .Δ. Ολγα Κεφαλογιάννη. «Θα ψηφίζουμε όλα όσα είναι επιβεβλημένα για τη χώρα, θα στηρίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια υπερφορολόγησης των πολιτών», είπε ευθέως η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Θα αντιπολιτευθούμε την κυβέρνηση σκληρά, αλλά δίκαια. Κι επειδή κάνετε διαρροές για εναλλακτική υποστήριξη από το ΟΚ, σας προειδοποιούμε πως μόνοι σας θα θερίσετε ό,τι τε. Προφανώς καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος. «Δεν πρόκειται ούτε να ανεχθούμε αυτήν την κυβέρνηση ούτε να τις χαριστούμε σε τίποτα. Θα ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και θα στηρίξουμε με τον δικό μας τρόπο και με το δικό μας αξιακό περιεχόμενο τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, εκείνες τις οποίες έχει τεράστια ανάγκη η ελληνική κοινωνία για να ξεφύγει από το τέλμα και την παρακμή», ανέφερε ο κ. Σπ. Λυκούδης (Ποτάμι). «Δεν θα κάνουμε στείρα αντιπολίτευση. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός», υπογράμμισε εκ μέρους της Ενωσης Κεντρώων ο κ. Μ. Γεωργιάδης.

Τούτων δοθέντων και με απολύτως αντίθετους στις ευρωπαϊκού περιεχομένου πολιτικές να είναι, από διαφορετική αφετηρία φυσικά, η Χ.Α. και το ΚΚΕ, οι βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης μέσα από άνευρους παράλληλους μονολόγους προσπάθησαν να αναδείξουν τις μεταξύ τους διαφορές. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έκαναν λόγο για μεταρρυθμίσεις και αναζήτηση ισοδυνάμων έναντι των δύσκολων μνημονιακών μέτρων, «με προοδευτικό, φιλολαϊκό πρόσημο», κατηγορώντας κυρίως τη Ν.Δ., το ΟΚ και το Ποτάμι ότι είναι δυνάμεις που λένε «ναι σε όλα» προς τους δανειστές. Από την άλλη πλευρά, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήριζαν αναξιόπιστη την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι με λανθασμένους χειρισμούς της κατά την επτάμηνη προηγούμενη περίοδο επιδείνωσε τη θέση της ελληνικής οικονομίας. Ειδικότερα, στο στόχαστρο των «γαλάζιων» βρέθηκαν τα «πενιχρά», όπως τα χαρακτήρισαν, αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση