Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Καμία ανησυχία για την Αργώ σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο
Καμία ανησυχία για την Αργώ σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο

Καμία ανησυχία για την Αργώ σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο

«Σε καλά χέρια είναι και η Αργώ και η πόλη» δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε επερώτηση του ανεξάρτητου συμβούλου Ι. Λαΐνα για τα καρφιά και τα λαμπιόνια στο .

Όπως είπε ο κ. Μπέος, «Πραγματικά θλίβομαι, όταν συνάδελφοι από αυτή την αίθουσα, θέλοντας να προβάλλουν την ανωνυμία τους, κάνουν ερωτήσεις άνευ περιεχομένου. Για αρκούδες και ντέφια ξέρουν άλλοι, όχι εμείς.

Σε ό,τι αφορά την Αργώ δε θα απαντήσω για τα λαμπιόνια, γιατί έχει γίνει πολύ της μόδας».
Μάλιστα κάλεσε όλους την Παρασκευή στις 7.00 το απόγευμα στην φωταγώγηση της πόλης για την εορταστική περίοδο. «Την Παρασκευή είστε καλεσμένοι – καλά οι περισσότεροι δε θα ‘ρθείτε, γιατί δεν το αντέχετε» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Μια κοπέλα είχε ξεχάσει τα τακούνια και βάραγε την Αργώ κι αν νομίζετε ότι μέσω των ερωτήσεων θα προβληθείτε γελοιοποιήστε. Τόσο η Αργώ όσο και η πόλη είναι σε καλά χέρια».

Για κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ για κινητοποιήσεις, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά να κάνει λόγο για μεγάλο θέμα. Μάλιστα ανέφερε ότι ο Εσωτερικών Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα κάνει κάτι, ωστόσο οι Δήμοι είναι σε ετοιμότητα.
Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ στην έκτακτη γενική συνέλευσή της κάνει λόγο απαξίωσης και οικονομικού στραγγαλισμού των Δήμων, ενώ στο ψήφισμα που εξέδωσε αναφέρει ότι σε περίπτωση που τα αιτήματα δεν γίνουν δεκτά, εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ για να προχωρήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση των ενεργειών που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων :
• τη σταδιακή διακοπή διευκόλυνσης άσκησης κρατικών αρμοδιοτήτων (Εξειδίκευση από την ΚΕΔΕ)
• τη διακοπή όλων των επιδόσεων προς τους δημότες
• τη διακοπή παροχών δικτύων κοινής ωφέλειας κι αποκομιδή από όλες τις κρατικές υπηρεσίες (ύδρευση – αποχέτευση)
• τη μη παραλαβή απορριμμάτων από παραχωρησιούχους
• την άρνηση μας να αυξήσουμε τα ανταποδοτικά τέλη καθ' υπόδειξη. Οι δημοτικές πολιτικές καθορίζονται μόνο από το κυρίαρχο Συμβούλιο κι από κανέναν άλλον.
• Τον συμψηφισμό των φόρων που πρέπει να αποδοθούν για τα χρέη του Δημοσίου προς τους Δήμους
• Τη διακοπή παροχής στοιχείων και πληροφοριών σε κρατικούς φορείς.
• Στη διενέργεια Συνεδρίου στο άμεσο χρονικό διάστημα με θέμα: Νέο κράτος – αποκέντρωση με Αυτοδιοίκηση- φορολογική αποκέντρωση- εγγύτητα – επικουρικότητα- συνταγματική αναθεώρηση.
• Εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ να εξειδικεύσει περαιτέρω τις μορφές αντίδρασης.

Αχ. Μπέος για Πουλάκη

«Δεν τον βλέπουμε. Ένας ανύπαρκτος είναι» δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τον γ.γ. του ΥΠΕΣ Κ. Πουλάκη, με αφορμή τη γνωμοδότηση του Υπουργείου για την συμμετοχή των ανεξάρτητων συμβούλων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Να σημειωθεί ότι στην γνωμοδότηση αναφέρεται ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη της οποιασδήποτε μειοψηφίας δεν δημιουργείται πρόβλημα στην σύνθεση των ΔΣ και στην διοίκηση των νομικών προσώπων του Δήμου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, κατά την διάρκεια συζήτησης έγκρισης του προϋπολογισμού της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. Αποστολάκης, δήλωσε ότι οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι θα προσβάλουν όλες τις αποφάσεις σε όλα τα Νομικά
Πρόσωπα γιατί όπως είπε «παρατύπως δεν συμμετείχαμε στα νομικά πρόσωπα», αναφερόμενος στη γνωμοδότηση του Υπουργείου. Τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλάς, όσο και ο δήμαρχος διευκρίνισαν ότι το έγγραφο αυτό δεν έχει κοινοποιηθεί στο Δήμο.

Λαμβάνοντας το λόγο ο δήμαρχος είπε «Δεν τον βλέπουμε ένας ανύπαρκτος είναι. Είναι η μεγαλύτερη ντροπή» για να παρέμβει ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας και να του πει ότι μιλάει για τον γ.γ. του ΥΠΕΣ και τον δήμαρχο να απαντά «Είναι ένας περαστικός. Μετά την μεταπολίτευση ένας αγνώστων στοιχείων να γνωμοδοτεί χωρίς να ξέρει το θέμα. Υπάρχει δεδικασμένο και δυστυχώς αυτός ο λειτουργεί όπως λειτουργούσε η χούντα και να γνωμοδοτεί. Η γνωμοδότησή του, εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες ψηφοθηρικούς σκοπούς».

Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο κ. Πουλάκης θα πάρει την απάντηση που πρέπει αύριο ενώ παράλληλα τον χαρακτήρισε παρένθεση της Αριστεράς. «Είναι λυπηρό που παρεμβαίνουν στα εσωτερικά ενός Δήμου. Θα ενημερωθεί και ο πρωθ» υπογράμμισε ο Δήμαρχος και συνέχισε « Ήθελε να εξυπηρετήσει φιλαράκια ένα συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Είναι λυπηρό το χω ξαναπεί. Έχετε πάει επανειλημμένως κι ενοχλείτε τον κ. Πουλάκη για να ενοχλήσει τον Γ.Γρ. Αποκεντρωμένης για την δική μου αργία. Εάν κι εφόσον έρθει ή δεν έρθει η αργία από έναν αντισυνταγματικό νόμο, εγώ θα σεβαστώ και τον Νόμο και τις Αρχές αλλά η Δ.Α. θα συνεχίσει να υπάρχει. Θα προσπαθούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας κι όχι με κομματικά συμφέροντα. Η νέα Δ.Α. είτε ο νομοθέτης δει το ατόπημα είτε τεθώ σε αργία, θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε σαν γροθιά κι όχι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν όπως εσείς» για να δεχτεί τα χειροκροτήματα από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Ο Αχ. Μπέος επισήμανε ότι υπάρχουν ζητήματα αναδιοργάνωσης στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, ωστόσο δεσμεύτηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα λύσει τις παθογένειες πολλών ετών που υπάρχουν και πιθανώς λάθη δικά της. Όπως είπε ο Δήμαρχος «Υπάρχει ζήτημα αναδιοργάνωσης αλλά έχουμε χρόνο μπροστά μας να λύσουμε παθογένειες πολλών ετών και πιθανών λάθη δικά μας. Δεν λειτουργούμε με παρωπίδες. Έχουν δρομολογηθεί πράγματα».

Για πόρους στην αγροτική οδοποιία

Επίσης χθες, αιχμές για τη διάθεση πόρων σε έργα αγροτικής οδοποιίας στις Δ.Ε. Ιωλκού κι Αρτέμιδας για τα έτη 2012, άφησε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. Μολοχίδης.

Ο κ. Μολοχίδης ψήφισε λευκό και στα δύο θέματα που αφορούσαν εγκρίσεις πρωτοκόλλων προσωρινής κι οριστικής παραλαβής των έργων που αφορούν συντηρήσεις αγροτικής οδοποιίας στις Δ.Ε. Ιωλού κι Αρτέμιδας.

Ο κ. Μολοχίδης εξήγησε γιατί ψηφίζει λευκό υποστηρίζοντας ότι «δεν ξέραμε αν τόσα χρόνια τα χρήματα πάνε εκεί».

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Απ. Γαλάτης παρενέβη για να του απαντήσει ο κ. Μολοχίδης ότι δεν ξέρει τι του γίνεται και πρόσθεσε: «Ας πάει στο Κολωνάκι να πιει καφέ να καπνίζει το πούρο».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, δήλωσε ότι καλό θα ήταν να μην αιωρούνται τέτοια πράγματα, ενώ ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θ. Διαμαντένιας αναφερόμενος στην αγροτική οδοποιία της Αγχιάλου, τόνισε ότι υπάρχουν λακκούβες που δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί , με τον ανεξάρτητο σύμβουλο Νικ. Χαυτούρα να συνηγορεί υποστηρίζοντας ότι ούτε στο Διμήνι έχουν γίνει στην αγροτική οδοποιία.

Ο αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Δημ. Λιβογιάννης διευκρίνισε ότι υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός εργασιών που από τότε που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, τηρείται απαρέγκλιτα, ενώ ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Θαν. Σταυρίδης κατηγόρησε τον κ. Διαμαντένια ότι δεν είναι δημιουργικός και τον κάλεσε να κάνει επερώτηση για να απαντήσει η Υπηρεσία για το τι έχουν γίνει.

Για τη λεωφορειακή γραμμή Νο9

Τέλος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής Νο9.

Η ανεξάρτητη σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το θέμα, καθώς όπως είπε «από τον Ιούνιο του 2015 έχει να συνεδριάσει η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας και κόπηκε επειδή θα ερχόταν η λαϊκή. Οι κάτοικοι θέλουνε και τη λαϊκή και τη λεωφορειακή γραμμή. Έχουν αποκόψει μια ολόκληρη γειτονιά. Εμείς λέγαμε να παραμείνει η γραμμή, αφού η λαϊκή έρχεται 12ημέρες το χρόνο. Το ΚΤΕΛ απέκοψε μια ολόκληρη περιοχή. Είναι ένα μεγάλο τμήμα που έχει αποκοπεί κι έχει μείνει χωρίς συγκοινωνία και το εγκρίνανε όχι με το πρόσχημα της λαϊκής, αλλά για να φτάνει το λεωφορείο στην Αστυνομία, αλλά ούτως η άλλως εξυπηρετείται.

Πρέπει να δείτε το θέμα, γιατί ο έχει μεγάλο πρόβλημα εκεί».

Ο αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης ανέφερε ότι το ΚΤΕΛ έκανε την γραμμή αυτή για την εξυπηρέτηση της Αστυνομίας και πρόσθεσε ότι η οδός Μ. Μερκούρη είναι στενός δρόμος κι ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος, γιατί ένθεν κι ένθεν του δρόμου σταθμεύουν αυτοκίνητα.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν έχει γίνει κανένα επίσημο έγγραφο και καμία ένσταση από κατοίκους για να τον διακόψει η κ. Κοκκινάκη και να του πει ότι έχει γίνει ένσταση επί της απόφαση.

Ο Αχ. Μπέος πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει πρόβλημα να επαναφέρει το θέμα και σημείωσε ότι εάν κι εφόσον έρθει έγγραφο από τους κατοίκους, η απόφαση θα ανακληθεί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση