Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καλούν δημοσίους υπαλλήλους για τις εφορευτικές παρά το κώλυμα
Καλούν δημοσίους υπαλλήλους για τις εφορευτικές παρά το κώλυμα

Καλούν δημοσίους υπαλλήλους για τις εφορευτικές παρά το κώλυμα

Ανοιχτό παραμένει ακόμα το θέμα των εφορευτικών επιτροπών ενόψει των Αυτοδιοικητικών και των Ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής, καθώς ακόμα αποστέλλονται ειδοποιητήρια σε πολίτες που έχουν κληρωθεί βάσει των εκλογικών καταλόγων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ποσοστό περίπου 20% έχουν λάβει κλητεύσεις δημόσιοι υπάλληλοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί κ.α.), οι οποίοι βάσει του νόμου εξαιρούνται από τη διαδικασία, και έτσι θα πρέπει να βρεθούν άλλοι για να τους αντικαταστήσουν.

Εξάλλου ειδοποιητήρια έλαβαν και πολίτες που διαμένουν προσωρινά σε άλλες περιοχές της χώρας (, ), ακόμα και στο εξωτερικό, και σύμφωνα με πληροφορίες από το του ζήτησαν εξαίρεση λόγω κωλύματος.

Εκτός των παραπάνω κλήθηκαν στρατιωτικοί και γενικά δημόσιοι υπάλληλοι, όπως επίσης υποψήφιοι και που φυσικά δεν μπορούν να παραστούν την Κυριακή.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι επικαιροποιημένες οι καταστάσεις των δήμων και έτσι καλούνται άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών.

Μέχρι στιγμής έχουν καλέσει τηλεφωνικά στο αρκετοί ρωτώντας τι προβλέπεται για τις εξ, με τους υπαλλήλους να ζητούν από τους πολίτες μετά την προχθεσινή που έγινε να μην καλούν πλέον στο Πρωτοδικείο για ακυρώσεις και κωλύματα, και πλέον ότι κώλυμα υπάρχει να ενημερώνουν τον δικαστικό αντιπρόσωπο στο τμήμα που έχουν τοποθετηθεί το πρωί των εκλογών.

Ακόμα συνιστούν ψυχραιμία και θετική διάθεση, αφού η διαδικασία είναι εύκολη και δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για έλθει σε πέρας.

Σημειώνεται πως έχουν επιλεγεί ως αναπληρωματικοί σε θέσεις δικαστικών αντιπροσώπων σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα ς σε κάποιον από αυτούς, με σκοπό να βοηθήσουν στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις σε κάθε εκλογικό τμήμα θα πρέπει να βρίσκονται πέντε μέλη εφορευτικής, ενώ κληρώνονται και πέντε αναπληρωματικοί τους που σημαίνει ότι λόγω των 714 τμημάτων που θα λειτουργήσουν στη Μαγνησία, 7.140 πολίτες θα συμμετέχουν στη διαδικασία.

Τέλος από αύριο Πέμπτη οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάζονται στην έφορο των εκλογών, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις για το πώς πρέπει να κινηθούν, (παραλαβή καλπών, ψηφοδελτίων, σάκων κ.α.).

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση