Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καλοκαιρινός καύσωνας μέχρι και την Κυριακή
Καλοκαιρινός καύσωνας μέχρι και την Κυριακή

Καλοκαιρινός καύσωνας μέχρι και την Κυριακή

  από σήμερα και μέχρι την Κυριακή θα κυριαρχεί στη  χώρα, με το θερμόμετρο να φτάνει κατά τόπους και τους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Το θερμό κύμα  αναπτύσσεται σήμερα από τα δυτικά, όπου θα υπάρχει  αρκετή ζέστη, κυρίως στην , όπου το θερμόμετρο θα δείξει  40 βαθμούς Κελσίου.

Στα ηπειρωτικά θα κινηθεί στους 38-39° , σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική οι πιο ζεστές ηµέρες αναµένονται αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, µε το θερµόµετρο να φτάνει και τους 39° , πιθανόν κατά τόπους παραπάνω.

Αύριο η µέγιστη τιµή της θερµοας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 µε 40° C και τοπικά στη και την ανατολική Στερεά τους 41 βαθµούς.

Στα νησιά θα είναι µέχρι 36-37 βαθµούς Κελσίου.

Το Σάββατο η θερµοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 µε 3 βαθµούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η µέγιστη τιµή της θα ανέβει ξανά στους 39-40° C.

Από τις απογευµατινές ώρες του Σαββάτου αναµένεται µεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, µε που πιθανόν τοπικά θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέµους.

Την Κυριακή (21.8.2022) η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, µε µέγιστη τιµή στις περισσότερες περιοχές τους 32 µε 35 βαθµούς Κελσίου.
Στη βόρεια Ελλάδα ο θα είναι άστατος. ενικά ο επερχόµενος καύσωνας χαρακτηρίζεται αναµενόµενος για την εποχή και όχι µεγάλης διάρκειας, χωρίς αυτό να σηµαίνει πως δεν απαιτείται προσοχή, ειδικά για τα πιο ευάλωτα, από πλευράς υγείας, άτοµα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση