Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη ακή και πορεία, απηύθυναν στην σημερινή συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων και φορέων που θα πάρουν μέρος στην που διοργανώνει η γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ αύριο στις 10 το πρωί στην Πανεπιστημίου.

Ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μ.Παπαρήγας τόνισε πως η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους.
Είναι μέρα – σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Όπως είπε το σύνθημα “Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα εργατιά” είναι ζωντανό, επίκαιρο, θα υπάρχει και θα βροντοφωνάζεται από εργάτες σε όλον τον κόσμο και στις συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο κ. Στεργίου αναφερόμενος στα αιτήματα ζήτησε αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
γηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατηγορηματική αντίθεση στην εκποίηση και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των δημόσιων παραγωγικών επιχειρήσεων. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κάτω οι φόροι – Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. γηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φορος. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια , στα σχολεία, στους ΟΤΑ, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
Υποδομές εδώ και τώρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.

Ο κ. Στεργίου άσκησε δριμεία κριτική στη ΓΣΕΕ κάνοντας λόγο για συνδικαλιστική μαφία της Γ.Σ.Σ.Ε. η οποία βρίσκεται δίπλα στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, ένας καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός, μια εργατική ελίτ.

“Αυτή η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ με την οποία συμπορεύεται απόλυτα η πλειοψηφία της ς του ΕΚΒ προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να φέρει μέσα στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, μεγαλοδιευθυντές και golden boys, νόθους, να φέρει με φυσική παρουσία την εργοδοσία.
Η πλειοψηφία του ΕΚΒ είναι το καλύτερο γραφείο τύπου της ΑΓΕΤ υπεράσπισης της καρκινογόνας καύσης των σκουπιδιών” τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση