Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη ακή και , απηύθυναν στην σημερινή τύπου οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων και φορέων που θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει η γραμματεία Βόλου του αύριο στις 10 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας Μ.Παπαρήγας τόνισε πως η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους.
Είναι μέρα – σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Όπως είπε το σύνθημα “Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα εργατιά” είναι ζωντανό, επίκαιρο, θα υπάρχει και θα βροντοφωνάζεται από εργάτες σε όλον τον κόσμο και στις συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο κ. Στεργίου αναφερόμενος στα αιτήματα ζήτησε αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατηγορηματική αντίθεση στην εκποίηση και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των δημόσιων παραγωγικών επιχειρήσεων. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κάτω οι φόροι – Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα , στους , μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
Υποδομές εδώ και τώρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.

Ο κ. Στεργίου άσκησε δριμεία κριτική στη ΓΣΕΕ κάνοντας λόγο για συνδικαλιστική μαφία της Γ.Σ.Σ.Ε. η οποία βρίσκεται δίπλα στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, ένας καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός, μια εργατική ελίτ.

“Αυτή η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ με την οποία συμπορεύεται απόλυτα η πλειοψηφία της ς του προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να φέρει μέσα στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, μεγαλοδιευθυντές και golden boys, νόθους, να φέρει με φυσική παρουσία την εργοδοσία.
Η πλειοψηφία του είναι το καλύτερο γραφείο τύπου της ΑΓΕΤ υπεράσπισης της καρκινογόνας καύσης των σκουπιδιών” τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση