Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα
Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα

«Ο ελληνικός λός αντιστέκεται, έχει μάθει σε μεγάλες στιγμές να λέει τα μεγάλα ΟΧΙ. Η ιστορία αυτού του τόπου γράφτηκε με τα λίγα μίλα ΟΧΙ και όχι με τα πολλά εύκολα της υποτέλειας». Αυτό τόνισε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Νίκος Σκορίνης στη βραδινή συγκέντρωση που διοργάνωσε η «Επιτροπή Στήριξης του ΟΧΙ» στο αμφιθέατρο «ΚΟΡΔΑΤΟΣ» του Π.Θ.

Ο κ. Σκορίνης είπε ακόμη πως «η μάχη για την τιμή, την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια και την βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας, αυτού του περήφανου λαού κορυφώνεται, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από όλα τα μέσα που τροφοδοτούνται από μια οικονομική συγκεκριμένη της ντόπιας και εξωτερικής ελίτ».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κινδυνολογία θα κορυφωθεί αυτές τις ημέρες γιατί –όπως σημείωσε- φοβούνται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και πρόσθεσε: « Είναι κρίμα για όλο τον πολιτικό κόσμο της ς να θεωρεί διχαστικό φαινόμενο την προσφυγή στην ίδια τη ζωή και στα χέρια των πολιτών. Ένα μεγάλο ΟΧΙ την Κυριακή θα δώσει μεγαλύτερη δυνατότητα στην κυβέρνηση να καταφέρει να δημιουργήσει ένα οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο θα δίνει έξοδο από αυτή τη βαθιά κρίση, από αυτό το σπιράλ θανάτου που βύθισε την ελληνική οικονομία, με 500.000 επιχειρήσεις να είναι νεκρές, 1,5 εκ. ανέργους, όλες τις κοινωνικές δομές του κράτους να έχουν καταρρεύσει, συλλογικές εργασίας να μην ισχύουν και καμία εργασία σήμερα να μην έχει καμία αξία κι αν συνεχιστεί αυτή η το μόνο που θα κάνει θα είναι να χειροτερέψουν όλα αυτά που έχουν συμβεί μέχρι σήμερα. Θα είναι μια εικόνα Όργουελ την οποία η συγκυβέρνηση –ΑΝΕΛ δεν θέλει να την υπηρετήσει. Θα κάνει ό,τι μπορεί γι' αυτό.»

Σε άλλο σημείο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς λέγοντας πως δεν λειτουργούν και σημείωσε: «θα πρέπει να πω ότι δεν κινδυνεύει το ευρώ κι η θα πάει στη δραχμή.

Αν η Ευρωζώνη διαλυθεί αυτό θα οφείλεται στις πολιτικές της λιτότητας, της καταστροφής και της ανισοκατανομής. Είναι σύγκρουση ανάμεσα στο κεφάλαιο και στην εργασία.

Για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τη διαπραγμάτευση γιατί η εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό είναι να βρούμε ένα πλαίσιο συμφωνίας που θα δίνει ανοιχτά παράθυρα στο μέλλον αυτής της χώρας και του κόσμου.

Αν οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης δεν θέλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για μια Ευρώπη που θα δίνει προοπτική και θέλουν να δώσουν προοπτική στον ευρωσκεπτικισμό και στα ακραία φασιστικά φαινόμενα ας την διαλύσουν. Η ευθύνη είναι δική τους και όχι δική μας.

Αν η προσπάθεια μια κυβέρνησης είναι να υπηρετήσει το δίκαιο και την κοινωνική συνοχή είναι λάθος τότε αυτή η Ευρώπη δεν έχει μέλλον.

Εμείς θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη , σε μια Ευρώπη όμως που θα αλλάξει. Η Ευρώπη που δεν είναι αλληλέγγυα θα πεθάνει».

Τέλος για το κλείσιμο της Βουλής είπε ότι είναι τόσο πυκνά τα πολιτικά γεγονότα που το κλείσιμο της Βουλής για μια εβδομάδα δεν κρίνει την ιστορία του τόπου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση