Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ σε δημοσίους υπαλλήλους για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ σε δημοσίους υπαλλήλους για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ σε δημοσίους υπαλλήλους για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Σε γενικό ξεσηκωμό, ενόψει της ΔΕΘ, κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ι. Πάιδας, που έδωσε συνέντευξη Τύπου σήμερα στο ΕΚΒ στο πλαίσιο  ς της κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με πρωτοβάθμια Σωματεία της περιοχής.

Στόχος των δημοσίων υπαλλήλων είναι η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της συγς – ΑΝ ΕΛ και η κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων όλων των μνημονίων.

Τον κ. Πάιδα  καλωσόρισε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της Φίλ. νσταντινίδης, που  κάλεσε τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να πάνε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για τις πολικές που τους οδήγησαν στην εξαθλίωση.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο στις 8:30  το πρωί, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια που η χώρα είναι παραδομένη στα μνημόνια, το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 40% και είναι “παγωμένο” , ενώ  η αγοραστική τους δύναμη μειώθηκε κατά 30%.

Η ΑΔΕΔΥ δίνει «μάχη» για τους μόνιμους διορισμούς στο υποστελεχωμένο Δημόσιο, τα οργανικά κενά του οποίου υπολογίζονται σε 20 ως και 50%. Όπως είπε ο κ. Πάιδας  η Παιδεία είναι υποστελεχωμένη κατά 20.000-22.000 εκπαιδευτικούς, όσοι και οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν πέρυσι, ενώ το ίδιο αναμένεται και φέτος.

Επίσης, ανέφερε ότι οι ελλείψεις είναι τεράστιες και στην Υγεία, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και η αναλογία αποχωρήσεων – προσλήψεων, επιδεινώνει το πρόβλημα.

Σημαντικό πρόβλημα για την ΑΔΕΔΥ  χαρακτήρισε τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επιδόματα που κόπηκαν για κλάδους της Υγείας, του υπουργείου Άμυνας, της Αυτοδιοίκησης, των Φυλακών κλπ. που αφορά .000 εργαζόμενους. Μια συνάντηση που έγινε με τον κ. Τσακαλώτο δεν απέδωσε και μετά τη ΔΕΘ, αναμένεται και νέα συνάντηση.

Για το θέμα της αξιολόγησης είπε ότι η ΑΔΕΔΥ είναι υπέρ αλλά πρώτα με τα στελέχη, μετά με οργανογράμματα και στη συνέχεια να γίνει αξιολόγηση, όπως ορίζει ο νόμος και όχι απευθείας με αξιολογήσεις στελεχών υπουργείων που έκανε η και η Ευρωπαϊκή διαφάνειας αποφάνθηκε ότι οι 22 από 67 θέσεις που προκηρύχτηκαν είναι φωτογραφικές και τελικά η κυβέρνηση τις πήρε πίσω.

«Για μας τα μνημόνια δεν τελείωσαν όταν ξέρουμε ότι κάθε τρεις μήνες θα μας ελέγχουν και πως μέχρι το 2022 να έχουμε πλεονάσματα 3,5% και μετά, μέχρι το 2060, 2,5%. Καμία χώρα Ευρώπης δεν θα μπορούσε να αντέξει αυτά τα πλεονάσματα για τόσα χρόνια. Άρα δεν έχουμε να περιμένουμε απολύτως τίποτα. Ανάπτυξη με αυτά τα ποσοστά πλεονασμάτων δεν είναι δυνατόν να υπάρξει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Πάιδας είπε ότι μεγάλο θέμα είναι και αυτό των συνταξιούχων, ενώ προανήγγειλε ότι τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα γίνει στο Βόλο ημερίδα στο βόλο για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.

Τέλος χαρακτήρισε  τις από υποτονικές ως αποτυχημένες και παραδέχθηκε ότι υπάρχει κρίση στο συνδικαλιστικό κίνημα διότι και οι συνδικαλιστές στο παρελθόν έδωσαν δικαιώματα που εξυπηρετούσαν διάφορα συμφέροντα  και προσωπικό όφελος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση