Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κάλεσμα Πάϊατ να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας
Κάλεσμα Πάϊατ να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας

Κάλεσμα Πάϊατ να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας

Το σημαντικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου επισήμανε τόσο η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας των Άνν Κατάλντο, αλλά και ο Αμερικανός Πρέσβης από το , όπου παρέστησαν στην παράδοσης από τις των ελικοπτέρων Kiowa και Chinook, ενώ ο κ. Πάιατ έστειλε μήνυμα στην να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Κύπρο.

Ο κ. Πάιατ είπε πως οι και η Ε.Ε. μοιράζονται την ίδια οπτική για τις εξελίξεις και υπογράμμισε το «κοινό συμφέρον για την αποφυγή περαιτέρω προκλητικών ενεργειών από την ».

«Μίλησα με σαφήνεια για αυτά τα θέματα την περασμένη εβδομάδα στις δημόσιες παρατηρήσεις μου στην Ουάσιγκτον και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών το Σαββατοκύριακο επιβεβαίωσε την ισχυρή αντίληψη των ΗΠΑ ότι τώρα είναι η ώρα για διάλογο και όχι για περαιτέρω κλιμακούμενες προκλητικές ενέργειες» τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης.

Επισήμανε ακόμα ότι αυτό το συνεργασίας με την Ελλάδα είναι ένα σύμβολο της αμερικανικής υπόστασης προς τους συμμάχους για να εμβαθύνει τις μεταξύ μας σχέσεις, ενώ σε επαφές που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο Κογκρέσο υπάρχει εκτίμηση για τη σπουδαιότητα αυτής της συμμαχίας.

«Είναι πολύ ισχυρή δέσμευση για να συνεχίσουμε να δυναμώνουμε αυτούς τους δεσμούς και να αναπτύξουμε περαιτέρω δυνατότητες. Είμαστε στο και οι αμερικανικές δυνάμεις στην είναι ικανοποιημένες για τη φιλοξενία που προσφέρθηκε τους χειμερινούς μήνες για να εκπαιδευτούν με τον Ελληνικό Στρατό», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη, δέσμευση του γενικού κλιμακίου είναι να εμβαθύνουν και να επεκτείνουν τις μεταξύ μας σχέσεις που είχαμε αυτούς τους μήνες, οι Αμερικανικές δυνάμεις θα επιστρέψουν με πολύ για τη συμμαχία μας και χτίζονται κοινά ενδιαφέροντα μεταξύ των δύο πλευρών.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ανν Κατάλντο, που έλαβε μέρος στις συνομιλίες και ήταν υποστηρίκτρια της πώλησης στη χώρα μας, των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, εμφανίστηκε πολύ υπερήφανη για τη σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα σε στρατιωτικό επίπεδο.

Μίλησε για εκπληκτική στιγμή αναφορικά με την ενίσχυση του Ελληνικού Στρατού και χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό σύμμαχο και φίλο των ΗΠΑ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση