Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Λάρισα
Κάλεσμα  για συμμετοχή στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Λάρισα

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Λάρισα

Κάλεσμα  για συμμετοχή στην πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην πλατεία της Λάρισας την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί απηύθυναν   σε σημερινή  συνέντευξη τύπου στο ΕΚΒ, εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων της Μαγνησίας.

Η πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων του δημοσίου, Βούλα Ευθυμίου, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έγιναν για τα θέματα ς και είπε πως  οι θα πρέπει να αντιδράσουν καθώς πλέον δεν αντέχουν σε άλλες περικοπές σε συντάξεις και τα δικαιώματά τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων εμπόρων Θανάσης Κοντονίνας επέκρινε τους αμέτοχους συναδέλφους του στον αγώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ας μην περιμένουν να τους γεμίσουν το στομάχι αυτοί που τους το αδειάσανε. Δεν ρωτάνε πόσα έφαγες αλλά πόσα έφερες. Μας έχουν ρουφήξει το τα μνημονιακά χρόνια. Η γενιά μας προσέφερε τα πάντα στην ανόρθωση του κράτους και τώρα μας ειρωνεύονται ότι δεν διαμαρτυρόμαστε, άλλα περνάμε καλά. Δεν έχουμε άλλη προίκα παρά μόνο τα σκεπάσματά μας”.

Στη συνέχεια ο γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑ  Κώστας Γερογιάννης, ενημέρωσε ότι την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 9 π.μ. θα αναχωρήσουν από το δημαρχείο του Βόλου πούλμαν για τη συγκέντρωση της Λάρισας και κάλεσε τα μέλη να συμμετέχουν, λέγοντας ότι  ο αγώνας είναι μονόδρομος για να “πάρουμε πίσω όλα όσα μας αφαίρεσαν από το 2009 μέχρι σήμερα”. Επίσης ζήτησε από τους συναδέλφους του να απομονώσουν αυτούς που σπέρνουν την
απογοήτευση και αυτούς που πιστεύουν ότι τα δικαστήρια θα δώσουν λύση στο θέμα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΑΓΕΤ, Θανάσης Μούτος επισήμανε τις ευθύνες των συνδικαλιστών διαχρονικά που δεν ξεσήκωσαν τον κόσμο ενάντια στην σπατάλη που γινόταν στα ταμεία με ευθύνη του κυβερνητικού συνδικαλισμού  και πρόσθεσε:  “Αυτά πληρώνουμε σήμερα. Έχουμε πάγια θέση: αν δεν ελέγχουμε κυβερνήσεις με απεργία διαρκείας τίποτα δεν λύνεται. Αυτό πρέπει να κάνουν ΓΣ και ΑΔΕΔΥ. Αυτοί μας δημιουργούν θέματα, γιατί συνδικαλίζονται για τον εαυτό τους”.

Τέλος, ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων Γιώργος Ρούσσας, τόνισε ότι οι Έλληνες έχουν να χάσουν πολλά ακόμη ενόψει της τρίτης αξιολόγησης καθώς έρχονται νέα μέτρα ενώ το δεν έχει κλείσει. Επίσης είπε  ότι δεν ευθύνονται οι που πλήρωναν κανονικά για το γεγονός ότι “φαγώθηκαν” τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ πολλά χρωστούν ακόμη εφοπλιστές και τράπεζες.

Να σημειωθεί  ότι αγωνιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της ς το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, με κορύφωση τη  συγκέντρωση στη στις 9 Οκτωβρίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση