Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κάλεσμα φοιτητών του Π.Θ. στην επέτειο του Πολυτεχνείου
Κάλεσμα φοιτητών του Π.Θ. στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα φοιτητών του Π.Θ. στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα απευθύνουν και σύλλογοι εργαζομένων για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την πορεία που θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα της Κυριακής, με αφετηρία  τον Θόλο του Πανεπιστημίου ς.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη – Ανταρσία για την Ανατροπή καλεί τους εργαζόμενους/ες και τη νεολαία σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές, αντιπολεμικές, αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας, την Κυριακή στις 17 Νοέμβρη.
«Θα είμαστε όλες κι όλοι εκεί, όπως θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, σε κάθε μεγάλο και μικρό συλλογικό αγώνα στους δρόμους, τα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας, τις γειτονιές και τα στρατόπεδα. Όπου ανθίζουν τα λουλούδια, θα φυτεύουμε σπόρους αντίστασης και αλληλεγγύης, θα στήνουμε συλλογικότητες και θα αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη, για την πραγματική δικαίωση των νεκρών της εξέγερσης και των αγώνων τους, για δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη. Για ζωή, για εμάς και για τα παιδιά μας», αναφέρει.

Το νέο Αριστερό Ρεύμα τονίζει ότι το Πολυτεχνείο του 2019 βρίσκει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία αντιμέτωπα με την κλιμάκωση της ς του κεφαλαίου, μέσω της κυβέρνησης της και του αστικού συστήματος εξουσίας.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ καλούν στον αγώνα για την ανατροπή της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής και της συνολικής επιδρομής κεφαλαίου και ΕΕ, για να περάσει η πρωτοβουλία κινήσεων στο μαχόμενο εργατικό λαϊκό κίνημα και όχι στην αστική συναινετική αντιπολίτευση του . Για να μην ζήσουμε ξανά τον Σισύφειο κύκλο της δικομματικής εναλλαγής, μεταξύ - τώρα, με την αστική πολιτική να παραμένει κυρίαρχη.

Οι εμποροϋπάλληλοι
Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας, τονίζει ότι σήμερα η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αναγορεύουν τις ΗΠΑ σε παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας για τη χώρα, στηρίζουν την επαίσχυντη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με την οποία μετατρέπεται η περιοχή  (Στεφανοβίκειο, λιμάνι Βόλου, στρατόπεδο Γεωργούλα) όπως και όλη η Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανική βάση.

Απέναντι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς, για τα κέρδη των λίγων δδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή, ανοίγουμε τον δρόμο για να γίνουν πράξη τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του '73  τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο την Κυριακή 17 Νοέμβρη, στις 11.00 το πρωί στο Φαρδύ στη Ν. Ιωνία (Λεωφ. Ειρήνης και Καραμπατζάκη) και στην πορεία στο στρατόπεδο Γεωργούλα όπου ήδη διαμένουν εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση