Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κάλεσμα από ΕΚΒ , ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ για καθολική απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη
Κάλεσμα από ΕΚΒ , ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ για καθολική απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη

Κάλεσμα από ΕΚΒ , ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ για καθολική απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη

Κάλεσμα στην ακή κινητοποίηση μεθαύριο Τετάρτη 17 Μαϊου έκαναν  κατά την διάρκεια σημερινής ς  τύπου το ΕΚΒ, η και η ΟΕΒΕΜ.
Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος -μεταξύ άλλων- είπε:  “Είναι αλήθεια το 4ο μνημόνιο ψηφίζεται 18 του μήνα. Καλούμε τους εργαζόμενους στην Πλατεία Ελευθερίας, την Τετάρτη  στις  10 το πρωί ,να συμμετέχουν στην γενική απεργία ΕΕ.”
Ο ίδιος κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  τονίζοντας: ” Έρχεται μετά από αποτυχημένη πολύμηνη διαπραγμάτευση. Εξαπάτησε τον ελληνικό λαό δίνοντας πολλές υποσχέσεις. Δε  νομιμοποιείται να περάσει αυτά τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την  εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των ανέργων. Καταργούν την  ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, με τα προνοιακά , το Ε,  τη  μείωση συντάξεων, μισθών και τις παροχές ΟΑΕΔ. Η κυβέρνηση συνεχώς ψεύδεται ασύστολα και εξαπατά τον ελληνικό λαό για να είναι γατζωμένη στις θέσεις της. Δεν τους νοιάζει τι θα πάθει ο ελληνικός λαός. Να γίνει κατανοητό ότι δεν σηκώνει αυτή η κατάσταση. Πρέπει να βγούμε στους δρόμους όλοι. Τέτοιες πολιτικές δεν μπορεί να ψηφίζονται από καμία κυβέρνηση.”
Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της Φιλ Κωνσταντινίδης σημείωσε: ” Ως εργαζόμενοι στο δημόσιο βιώνουμε μαζί με όλους μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Το δημόσιο απορυθμίζεται. Συνταξιούχοι παρακολουθούν μέσα από τον Τύπο τη δεινή κατάσταση που καθημερινά διαγράφεται σε συντάξεις βοηθήματα. Η μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου σημαίνει κόψιμο κι αυτών των λίγων που θα πάρουν οι εργαζόμενοι. Στα δύο χρόνια πολλές μειώσεις. Δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν ότι τα  νέα οργανογράμματα διαλύουν υπηρεσίες. Όλα απορρυθμίζονται. Μειώσεις μισθών από φορολογία και ασφαλιστικών ταμείων. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν δάνεια δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν. Χρωστάνε παντού. Τα νέα μέτρα των τόσων δισ. (5,5 δισ. ευρώ) ποιός θα τα πληρώσει και από ποιές τσέπες θα βγουν; Αυτό δεν πάει άλλο. Οι κλάδοι στις 17 Μαϊου να δώσουν δυναμική παρουσία και στην πλατεία Ελευθερίας στι 10π.μ. να είναι όλοι εκεί.”
Τέλος ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρυφ. Πλαστάρας τόνισε πως οι επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, ελεύθεροι είναι αυτοί που μαζί με τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα δέχονται ένα άνανδρο χτύπημα από το μνημόνιο Τσίπρα και πρόσθεσε: ” Αυτό που υπογράφει κυβέρνηση χωρίς νομιμοποίηση στέλνει εμάς και τα παιδιά μας σε κατάσταση που δύσκολα θα ξεφύγουμε. Αυτό μας κάνει να συστρατευθούμε όλοι μαζί, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, κάτω από κοινή αναγκαιότητα να αναχαιτιστεί το μνημόνιο Τσίπρα. Καλούμε όλους να συμμετέχουν στην απεργία που οργανώθηκε και ανακοινώθηκε έγκαιρα. Δεν χωράει δικαιολογία για κανέναν. Ευθύνες έχουν όλοι. Να κλείσουν όλοι εκείνη τη μέρα και οι να μην δώσουν ούτε μισό ευρώ στην . Είναι σε βάρος μας αλλά  είναι μια πολύ μικρή θυσία μπροστά στο μεγάλο Αρμαγεδώνα που έρχεται και προσπαθεί να διαλύσει μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Η Τετάρτη  είναι ημέρα συνευθύνης. Ούτε η παραμικρή δικαιολογία δεν χωράει για να απουσιάσει κάποιος από αυτό το συλλαλητήριο. Καλούμε τους πάντες στη μεγάλη γενική απεργία στις 10 π.μ. “
Τέλος για τους εμπόρους και επιχειρηματίες εστίασης που δεν συμμετέχουν στην κινητοποίηση είπε ότι κάθε άποψη  είναι αποδεκτή, αλλά αν έστω κι ένας βλέπει ότι με το μνημόνιο Τσίπρα δεν γίνονται τα πράγματα χειρότερα, τι να πω. Εμείς συνεργαζόμαστε όπως και σε άλλες κινητοποιήσεις και καλώ και επιστημονικούς φορείς να συστρατευθούν με ανακοινώσεις, έστω την ύστατη στιγμή”.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση