Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κάλεσαν ως αντιπρόσωπο για τις εκλογές 85χρονο τυφλό δικηγόρο…
Κάλεσαν ως αντιπρόσωπο για τις εκλογές 85χρονο τυφλό δικηγόρο…

Κάλεσαν ως αντιπρόσωπο για τις εκλογές 85χρονο τυφλό δικηγόρο…

Κανένας έλεγχος δεν γίνεται στις λίστες για τους διορισμούς δικαστικών αντιπροσώπων, με τρανή απόδειξη περιστατικό που έλαβε χθες χώρα στην του Βόλου, όπου στενός συγγενής δικηγόρου που έλαβε διοριστήριο για τις επικείμενες εκλογές έσπευσε εκεί ζητώντας εξαίρεση, αφού το πρόσωπο που κλήθηκε να τεθεί επικεφαλής εκλογικού τμήματος είναι 85 ετών, ενώ πάσχει από σοβαρό πρόβλημα ς, καθώς είναι τυφλός!

Έτσι όπως είναι λογικό προχώρησε η διαδικασία αντικατάστασης του και ο διορισμός αναπληρωματικού, μιας και χθες έληξε η προθεσμία που όριζε ο νόμος για τους ορισμούς δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά .

Τις δύο τελευταίες ημέρες 34 δικαστικοί αντιπρόσωποι δήλωσαν κώλυμα σχετικά με το διορισμό τους σε κάποιο από τα συνολικά 714 εκλογικά που θα λειτουργήσουν στη Μαγνησία, και ήδη προωθήθηκε η διαδικασία ορισμού άλλων στην θέση τους.

Μόνο χθες 13 δικαστικοί αντιπρόσωποι μετέβησαν στην του Βόλου ώστε να καταθέσουν τα διοριστήρια τους και να ζητήσουν αλλαγή.

Επιπλέον συγγενικά πρόσωπα άλλων υπέβαλαν αίτημα για εξαίρεση των δικών τους, αφού πλέον ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, όπως στη Κύπρο, την , την και αλλού.

Σύμφωνα με την διαδικασία που ακολουθείται, η Εισαγγελία του Βόλου παραλαμβάνοντας την δήλωση κωλύματος, μετά την επιστροφή του διοριστήριου, εξετάζει εάν πράγματι ευσταθούν οι λόγοι του κωλύματος και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί, τότε το όνομα του διορισθέντα αποστέλλεται στον , για να προχωρήσει σε νέα κλήρωση για τοποθέτηση αντικαταστάτη.

Στη Μαγνησία στις επερχόμενες εκλογές θα υπάρχουν 1.428 δικαστικοί αντιπρόσωποι, λόγω και των αναπληρωματικών, που εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των τμημάτων πολλοί από αυτούς θα προέρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τέλος χιλιάδες θα είναι οι πολίτες της που θα κληθούν να συμμετέχουν στις εκλογές ασκώντας καθήκοντα εφορευτικών επιτροπών, από την στιγμή που σε κάθε τμήμα ορίζονται 5 τακτικά και 5 αναπληρωματικά μέλη.

Έτσι συνολικά 7.140 άτομα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν ειδοποιητήρια, όπως επίσης έχουν εμφανιστεί και οι πρώτες δηλώσεις κωλύματος, λόγω ς, εργασίας κ.α.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση