Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας

Με ανακοίνωσή της, η ΑΔΑ ενημερώνει ότι λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» κλειστή θα είναι από το μεσημέρι της Κυριακή η Νέα Εθνική Οδός ς, και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της έφυρας Καλυφτάκη μέχρι και τον κόμβο Οινοφύτων.

Στο συγκεκριμένο τμήμα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των τύπων οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Διευκρινίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-ς, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. ς).

Παράλληλα, έχει κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού από τη Λαμία προς την Αθήνα. Έτσι, από την περιοχή της ς εκτρέπονται προς Λαμία για να συνεχίσουν από την παλιά εθνική οδό.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Υλίκης και της Θήβας και έτσι τα αυτοκίνητα τα οποία κινούνται από Λαμία προς Αθήνα στην περιοχή του Κάστρου εκτρέπονται από την εθνική οδό προς τη Λιβαδειά για να συνεχίσουν από εκεί προς τη Θήβα και την Αθήνα.

Πού αλλού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην

  • Στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής, προς Υμηττό. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από το ύψος της Λ. Κατεχάκη προς Υμηττό.
  • Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Αγιο Πέτρο.
  • Στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά τα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
  • Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
  • Στην παλαιά Εθνικό οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 ( Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000), o δρόμος άνοιξε, ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
"Αλιεύοντας" την είδηση