Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Απαγόρευση κίνησης των βαρέων οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Απαγόρευση κίνησης των βαρέων οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Απαγόρευση κίνησης των βαρέων οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας

Απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων -άνω των 3,5 τόνων- οχημάτων, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης , σε όλο το οδικό δίκτυο του αυτοκινητόδρομου της ΠΑΘΕ, από τα σύνορα της με τη Λάρισα μέχρι τα σύνορα της Μαγνησίας με τη Φθιώτιδα, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και των κακών καιρικών συνθηκών.

Το απαγορευτικό ισχύει και για τους παράπλευρους δρόμους της εθνικής οδού, αλλά και για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας, όπου επικρατεί χιονοθύελλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι εκατοντάδες φορτηγά έχουν ακινητοποιηθεί από την Τροχαία σε σταθμούς διοδίων και σε σημεία στάθμευσης της ΠΑΘΕ.

Χιόνια σε Βόλο –

Η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις, αλλά και στην καθημερινότητα των χιλιάδων κατοίκων της Μαγνησίας.

Πυκνό χιόνι πέφτει από τα μεσάνυχτα και συνεχίζει και σήμερα στον Βόλο, όπου τα πάντα είναι ντυμένα στα λευκά και το ύψος του χιονιού στο κέντρο έχει φτάσει τα 10 εκατοστά, αλλά στα βόρεια προάστια και πάνω από τον Περιφερειακό ξεπερνά τους 25 πόντους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες υδροφόρες έριχναν και πάλι θαλασσινό νερό στους δρόμους ώστε να τους κρατήσουν ανοιχτούς, παρά τη σφοδρή χιονόπτωση.

Στο , η συνεχιζόμενη χιονόπτωση, για τέταρτη ημέρα, έχει φτάσει το χιόνι σε πάνω από ένα μέτρο στα Χάνια, στη Ζαγορά, στο Μούρεσι και σε όλα τα χωριά του νότιου νότιου Πηλίου. Πάνω από 75 μηχανήματα αποχιονίζουν συνεχώς το οδικό δίκτυο του Πηλίου και αλατιέρες ρίχνουν αλάτι στους δρόμους για να μη παγώσει το οδόστρωμα. Οι δρόμοι διατηρούνται ανοιχτοί, αλλά τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούν από τον Ανω Βόλο και πάνω προς Πορταριά, Μακρυνίτσα και Χάνια, όπου η θερμοκρασία είναι στους -9 βαθμούς.

Στο παραλιακό Πήλιο, στην πλευρά του Παγασητικού, και από την Αγριά έως την , το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους, ενώ το δεύτερο κύμα της χιονόπτωσης είναι εντονότερο από το χθεσινό σε όλη την περιοχή του νότιου Πηλίου.

Μέσα στην πόλη του Βόλου, όπου τα χιόνι έφτασε και πάλι μέχρι τη θάλασσα, η θερμοκρασία είναι στο μηδέν, οι κεντρικές αρτηρίες είναι ανοιχτές και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, , είπε στο Αθηναϊκό- Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «οι χειριστές των μηχανημάτων έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, αφού εργάζονται ασταμάτητα στην προσπάθεια όλων να διατηρηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί. Μαζί με τον Δήμο Βόλου συνεργαζόμαστε και ρίχνουμε θαλασσινό νερό στις αρτηρίες και κυρίως στις λεωφόρους Αθηνών και Λαρίσης για να κινούνται καλύτερα τα αυτοκίνητα στις εισόδους-εξόδους της πόλης, αλλά και για να κινηθούν τα αστικά και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο».

Σύμφωνα με τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια προς τα βόρεια προάστια Ανω , Ανακασιά, Σταγιάτες, Κατηχώρι, Αγιο Ονούφριο, Αλλη Μεριά, καθώς και η γραμμή 49 προς .

Κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν εκτελέστηκε προς Πήλιο και σήμερα, αλλά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Αλμυρό.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων είναι κλειστά και σήμερα στους Δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Σκιάθου.

Κλειστό είναι σήμερα και το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου και δεν λειτουργούν οι δικαστικές υπηρεσίες.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση