Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κακοκαιρία Ariel: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σήμερα Πέμπτη
Κακοκαιρία Ariel: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σήμερα Πέμπτη

Κακοκαιρία Ariel: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σήμερα Πέμπτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Ariel, έχοντας δώσει από την αρχή της ημέρας μεγάλα ύψη βροχόπτωσης στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στην .

Υπενθυμίζεται ότι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα διαρκέσει έως και το βράδυ της Πέμπτης είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα του Εθνικού ίου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού ίου Αθηνών/ .gr:

1) Έντονα και τοπικά πολύ έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά το πρώτο μισό της Πέμπτης 01/12 τα ανατολικά κυρίως τμήματα των νομών Μαγνησίας, ς, Πιερίας, τη και ενδεχομένως περιοχές της Ημαθίας. Κατά το ίδιο διάστημα έντονα φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν στο νομό και στην πόλη της ς.

Ακολουθεί ο σχετικός προγνωστικός χάρτης συνολικής βροχόπτωσης του meteo για το πρώτο δωδεκάωρο της Πέμπτης 01/12:

Κακοκαιρία Ariel: Έντονα φαινόμενα τη νύχτα στην Αττική – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Πέμπτη-1

2) Έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 01/12 τον νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, όπως φαίνεται στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη συνολικής βροχόπτωσης για το πρώτο δωδεκάωρο της Πέμπτης 01/12.

Κακοκαιρία Ariel: Έντονα φαινόμενα τη νύχτα στην Αττική – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Πέμπτη-2

3) Ισχυρές κατά τόπους  θα εκδηλωθούν έως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 01/12, στην Κεντρική και Ανατολική, Μακεδονία, στη Θράκη, στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και κατά τόπους στην Κρήτη.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας, μέσα από τη νέα υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr “ΜΟNOW” αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση