Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμοι
Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμοι

Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμοι

Μετβολή θ παρουσιάσει ο κυρίως από το μεσημέρι της Παρασκευής και από τα νοτιοδυτικά, με βροχές και , όπου στα κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρές και το Σάββατο θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Την Κυριακή 07/04 τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρη βελτίωση στη συνέχεια, ενώ από τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας προβλέπονται νέες από τα δυτικά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 05/04 έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 06/04, και (και τοπικές χαλαζοπτώσεις) αναμένεται να επηρεάσουν το νησί της Κρήτης, ενώ ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται και για την Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες έως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 06/04/2019.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 05/04 στο Νότιο και το Σάββατο 06/04 στο Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Οι εκτιμώμενες  και η ενίσχυση των ανέμων από το απόγευμα της Παρασκευής 05/04 έως τις βραδινές ώρες της Κυριακής 07/04/2019, παρουσιάζεται στο βίντεο, το οποίο ακολουθεί.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας μας, όπου κυρίως το Σάββατο 06/04 θα καταγραφούν σημαντικές συγκεντρώσεις, με στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται φαινόμενα να έχουν χαρακτήραλασποβροχής. Η κίνηση της σκόνης και οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις της στην ατμόσφαιρα, παρουσιάζονται στο επόμενο βίντεο.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στους δρόμους λόγω των έντονων φαινομένων.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση