Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καίρια η παρέμβαση του Μιχ. Μιτζικού για την επανακατασκευή της γέφυρας στη Λάμια Διμηνίου
Καίρια η παρέμβαση του Μιχ. Μιτζικού για την επανακατασκευή της γέφυρας στη Λάμια Διμηνίου

Καίρια η παρέμβαση του Μιχ. Μιτζικού για την επανακατασκευή της γέφυρας στη Λάμια Διμηνίου

Οι σαν από λόγια , οι κρατούντες να κάνουν έργο

Καίρια ήταν η παρέμβαση  του επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη ” Μιχ.  Μιτζικού στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επανακατασκευή της ς στην περιοχή Λάμια Διμηνίου,που είναι αίτημα εκατοντάδων πολιτών, εξασφαλίζοντας τη δέσμευση του δημάρχου  Αχ. Μπέου ότι η θα ξαναγίνει 50%-50% από Δήμο και Περιφέρεια.

Ο κ. Μιτζικός τόνισε ότι καλώς έγιναν οι μεταλλικές γέφυρες σε Κραυσίνδωνα και Άναυρο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να απαξιώνεται μια περιοχή και να αποκόπτεται με το ορθό γκρέμισμα της παλιάς γέφυρας, αλλά με τη μη αντικατάστασή της.

Ως γνωστό, οι παρόχθιοι του χειμάρρου Σεσκουλιώτη, μετά  το σωστό γκρέμισμα της γέφυρας που οδηγεί στη Λαχαναγορά και στο Διμήνι, αλλά κακώς δεν αντικαταστάθηκε,  σε κάποια σημεία  ο δρόμος στενεύει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν δύο οχήματα που έχουν αντίθετη κατεύθυνση, ενώ υπάρχει , κυρίως στην περιοχή των ΡΟΜΑ που τα παιδιά τους παίζουν αμέριμνα καταμεσής του δρόμου.

Επίσης, τα  καλάμια στις δύο παρόχθιες οδούς  εμποδίζουν την ορατότητα σε κάποια σημεία, ενώ ένας από τους παρόχθιους έχει μια μεγάλη λακκούβα και οι οδηγοί που δεν γνωρίζουν την περιοχή «σπάνε» τα οχήματά τους.

Ο δρόμος δε,  πίσω από τη Λαχαναγορά έχει μετατραπεί σε υπαίθρια χωματερή από  μπάζα και σκουπίδια, κάτι που δεν συνέβαινε παλιότερα.

Τα σκουπίδια ασυνείδητοι τα πετούν  πίσω από τη Λαχαναγορά και απέναντι από τα «ψ Βογιατζή», με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει μετατραπεί  σε υπαίθριο σκουπιδότοπο από τότε που γκρεμίστηκε η γέφυρα, δεδομένου ότι   η οδός πίσω από τη Λαχαναγορά δεν πολυκυκλοφορείται,ενώ   όταν ήταν «ζωντανή»  από κίνηση δεν υπήρχε αυτή η απαξίωσης και υποβάθμισης.

Το γκρέμισμα της γέφυρας (καλώς έγινε, αλλά πρέπει να αντικατασταθεί με νέα) , υποβάθμισε την περιοχή και απέκοψε το Βόλο μέσω της οδού Σκουφά (ταλαιπωρούνται  αγρότες, βιοτέχνες,  έμποροι  που πρέπει να διασχίζουν τους παρόχθιους δύο και τρεις φορές ημερησίως (κόστος καυσίμων, δυσκολία στη μετακίνηση σε κάποια σημεία)   για να κινηθούν στον προορισμό τους.

Μια μεγάλη κατηγορία πολιτών ζητά από Περιφέρεια και Δήμο να ξαναγίνει η γέφυρα και η “Δύναμη ” έχει καταθέσει σειρά ερωτήσεων για το θέμα.

«Καλό το γεφυράκι που  έφτιαξαν για τους ΡΟΜΑ, αλλά δεν μπορούν να αγνοούν το αίτημα των Βολιωτών για τη νέα γέφυρα στο ύψος της Λαχαναγοράς» επισημαίνουν περίοικοι και καθημερινοί  επισκέπτες .

Εναπόκειται πλέον  στη δημοτική αρχή, αλλά και στην περιφέρεια Θεσσαλίας να συνεννοηθούν για  την υλο ενός έργου που το  ζητούν εκατοντάδες πολιτών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση