Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Κ. Ησυχος: «Να μην καταβληθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ»
Κ. Ησυχος: «Να μην καταβληθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ»

Κ. Ησυχος: «Να μην καταβληθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ»

μην κταβληθεί την επόμενη εβδομάδα η προς το Διεθνές ομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πρότεινε ο αναπληρωτής ς Κώστας Ησυχος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

«Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να τα δώσουμε γιατί το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να πληρώνονται συντάξεις και και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και είναι δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το βασική μας δέσμευση απέναντι στον λαό είναι να μην περικοπούν οι συντάξεις και το δικαίωμα της σύνταξης και του μισθού να μην μπουν στις καλένδες.

Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Ησυχο είναι η απο του χρέους και «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη και δεν μπορεί να κάνει καμία έκπτωση στον βασικό πυρήνα του προγράμματός της».

«Από εκεί και πέρα επιμένω ότι δεν είναι το πρόβλημα της χώρας τα 20 ή τα 30 δισ. ευρώ που πρέπει να πάρει για να χρηματοδοτηθεί τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, το πρόβλημα της χώρας είναι να αλλάξει όλη αυτή η πυξίδα που μας οδηγεί σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Δεν μπορεί η χώρα να δανείζεται συνεχώς για να αποπληρώνει πάλι πίσω δάνεια τα οποία κατά 80-90% αποπληρώναμε με τις που παίρναμε».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση