Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κ. Γαβρόγλου: Σκέψη η αλλαγή ώρας έναρξης μαθημάτων
Κ. Γαβρόγλου: Σκέψη η αλλαγή ώρας έναρξης μαθημάτων

Κ. Γαβρόγλου: Σκέψη η αλλαγή ώρας έναρξης μαθημάτων

Στις 28 Αυγούστου  η ανακοίνωση των βάσεων;

Μετά τις 27 Αυγούστου αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισς στα ΑΕΙ και τα από το υπουργείο Παιδείας  σύμφωνα με τον υπουργό  Κώστα , ο οποίος εκτίμησε ότι η ημερομηνία που θα ανακοινωθούν θα είναι πιθανόν η Τρίτη 28 Αυγούστου.

Για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση ο υπουργός είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμη πόσοι θα γίνουν. “Τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε τον αριθμό θέσεων για μια τριετία και οι θα ξεκινήσουν από 2019, αν συμφωνήσουν και οι με τις προτάσεις μας”,  είπε και πρόσθεσε ότι θα γίνει αγώνας προς την κατεύθυνση αυτή.

Η έναρξη μαθημάτων

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της ώρας έναρξης των μαθημάτων και στις αντιδράσεις που υπάρχουν, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σκέψη που είχε σκοπό να δει πως σκέφτεται η κοινωνία.

Ο κ.   είπε πως σήμερα μπορεί κάποιος να πάει το παιδί του στο Δημοτικό στις 7:30 το πρωί στην τάξη υποδοχής που απασχολείται μέχρι 8:15 και συμπλήρωσε: «Και στις 9 άρχιζαν τα μαθήματα οι μαθητές θα μπορούν να πάνε στην τάξη υποδοχής από τις 7.30. Είναι μια στην οικογένεια το πρωινό ξύπνημα. Έρευνες Ελληνικές και ξένες υποδεικνύουν τα μαθήματα να αρχίζουν μεταξύ 9.00 και 10.00 γιατί ευνοείται η μαθησιακή διαδικασία, διευκολύνονται οικογένειες γενικότερα και αυτές με με ειδικές ανάγκες». Ο ίδιος  διευκρίνισε ότι η αλλαγή της ώρας στα σχολεία δεν μπορεί να εφαρμοστεί από φέτος, αλλά από την επόμενη χρονιά γιατί πρέπει να λυθούν τα θέματα με τη μεταφορά παιδιών από τις .

Επίσης  αναφέρθηκε και στα μέτρα που θέλει να πάρει το υπουργείο  για τα κινητά τηλέφωνα και από τον Σεπτέμβριο θα γίνει μεγάλη καμπάνια, ώστε να μπουν τα πράγματα στην διάσταση που πρέπει να μπουν.

«Γενικότερα θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και σε άλλα θέματα. Το βασικό είναι να αγαπήσουν τα το σχολείο. Είμαστε μια χώρα χωρίς Γ' Λυκείου, μια χώρα που τα διώχνει από το σχολείο. Και αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν φταίνε που τους χτυπά όλη η κοινωνία. Θέλει διάφορα μέτρα που θα ληφθούν σταδιακά», τόνισε ο υπουργός.

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση