Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Κ. Γαβρόγλου: Σκέψη η αλλαγή ώρας έναρξης μαθημάτων
Κ. Γαβρόγλου: Σκέψη η αλλαγή ώρας έναρξης μαθημάτων

Κ. Γαβρόγλου: Σκέψη η αλλαγή ώρας έναρξης μαθημάτων

Στις 28 Αυγούστου  η ανακοίνωση των βάσεων;

Μετά τις 27 Αυγούστου αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα από το υπουργείο Παιδείας  σύμφωνα με τον υπουργό  Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος εκτίμησε ότι η ημερομηνία που θα ανακοινωθούν θα είναι πιθανόν η Τρίτη 28 Αυγούστου.

Για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση ο υπουργός είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμη πόσοι θα γίνουν. “Τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε τον αριθμό θέσεων για μια τριετία και οι διορισμοί θα ξεκινήσουν από 2019, αν συμφωνήσουν και οι θεσμοί με τις προτάσεις μας”,  είπε και πρόσθεσε ότι θα γίνει αγώνας προς την κατεύθυνση αυτή.

Η έναρξη μαθημάτων

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της ώρας έναρξης των μαθημάτων και στις αντιδράσεις που υπάρχουν, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σκέψη που είχε σκοπό να δει πως σκέφτεται η κοινωνία.

Ο κ. Γαβρόγλου  είπε πως σήμερα μπορεί κάποιος να πάει το παιδί του στο Δημοτικό στις 7:30 το πρωί στην τάξη υποδοχής που απασχολείται μέχρι 8:15 και συμπλήρωσε: «Και στις 9 άρχιζαν τα μαθήματα οι μαθητές θα μπορούν να πάνε στην τάξη υποδοχής από τις 7.30. Είναι μια ένταση στην οικογένεια το πρωινό ξύπνημα. Έρευνες Ελληνικές και ξένες υποδεικνύουν τα μαθήματα να αρχίζουν μεταξύ 9.00 και 10.00 γιατί ευνοείται η μαθησιακή διαδικασία, διευκολύνονται οικογένειες γενικότερα και αυτές με παιδιά με ειδικές ανάγκες». Ο ίδιος  διευκρίνισε ότι η αλλαγή της ώρας στα δεν μπορεί να εφαρμοστεί από φέτος, αλλά από την επόμενη χρονιά γιατί πρέπει να λυθούν τα θέματα με τη μεταφορά παιδιών από τις Περιφέρειες.

Επίσης  αναφέρθηκε και στα μέτρα που θέλει να πάρει το υπουργείο  για τα κινητά τηλέφωνα και από τον Σεπτέμβριο θα γίνει μεγάλη καμπάνια, ώστε να μπουν τα πράγματα στην διάσταση που πρέπει να μπουν.

«Γενικότερα θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και σε άλλα θέματα. Το βασικό είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το σχολείο. Είμαστε μια χώρα χωρίς Γ’ Λυκείου, μια χώρα που τα διώχνει από το σχολείο. Και αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν φταίνε που τους χτυπά όλη η κοινωνία. Θέλει διάφορα μέτρα που θα ληφθούν σταδιακά», τόνισε ο υπουργός.

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση