Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κ. Αγοραστός: του χρόνου νέοι αναβατήρες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Κ. Αγοραστός: του χρόνου νέοι αναβατήρες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Κ. Αγοραστός: του χρόνου νέοι αναβατήρες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Στην αντικατάσταση των παλιών αναβατήρων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα προχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως ενημέρωσε σήμερα ο Κώστας Αγοραστός, που χθες υπέγραψε τη σύμβαση αλλαγής του συστήματος πλακετών των ηλεκτρομηχανολογικών προϋπολογισμού 60.000 €, για να μην υπάρχουν προβλήματα .

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει το διοικητικό συμβούλιο, ενώ η Περιφέρεια το στηρίζει, παρόλο που είναι παλιό. «Έχουμε ένα σχέδιο για τους αναβατήρες, ώστε του χρόνου να έχουμε άλλους για να μην δημιουργούνται προβλήματα. Παρ’ όλη την άσχημη οικονομική συγκυρία, το χιονοδρομικό έχει αναβαθμιστεί γιατί είναι Α.Ε. και δεν μπορεί να γίνει η χρηματοδότηση εύκολα, εμείς προχωράμε και το συντηρούμε », είπε.

Επίσης ανέφερε ότι  η συντήρηση δεν είναι απλό πράγμα, αλλά είναι πενταετής, με προϋπολογισμό 500.000 €, μεταξύ των οποίων οι ετήσιες συντηρήσεις, για να ληφθούν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις. «Το κάνουμε για να έχουμε έναν πόλο έλξης και για τους μας, τους συλλόγους και για όλη την περιοχή γιατί είναι και εκείνο που ελκύει κόσμο στο Πήλιο» σημείωσε.

Ανοιχτό για παιδιά και μαθητές

Σήμερα και χθες το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι ανοιχτό  και το έχουν επισκεφθεί περίπου 300 παιδιά. «Έχει δημιουργήσει μία προστιθέμενη αξία», δήλωσε ο περιφερειάρχης  και τόνισε  πως για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο, γίνεται μία προσφορά προς μαθητές της Θεσσαλίας να μάθουν σκι, να εξοικειωθούν με το βουνό και ταυτόχρονα και με το Πήλιο. «Καλέσαμε όλους τους Ορειβατικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα λέγεται χιονονιφάδα  και αναμένεται στο Χ.Κ. Πηλίου να έρθουν περίπου 500 μαθητές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

 

Αρχές καλοκαιριού έτοιμος  ο κυκλικός κόμβος στα Αστέρια Αγριάς

 

Εν τω μεταξύ,  αρχές   καλοκαιριού αναμένεται να παραδοθεί στην  κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στα Αστέρια Αγριάς, καθώς χθες υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του αναδόχου του έργου.

Σύμφωνα με τον ανάδοχο του έργου του κόμβου, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο και ο χρόνος παράδοσης του έργου είναι δύο μήνες από την έναρξη των εργασιών.

 

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι υπέγραψε τέσσερις συμβάσεις προϋπολογισμού 2,5 εκ. €, ενώ για τις εργασίες κατασκευής του κόμβου στα «Αστέρια», είπε ότι θα ξεκινήσει όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και θα λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται το καλοκαίρι με ταλαιπωρία για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους τουρίστες.

«Μελετήσαμε το πρόβλημα και καταλήξαμε στο ότι πρέπει να γίνει ένας κυκλικός κόμβος ώστε να αυτορυθμίζεται η κυκλοφορία και να μη δημιουργούνται αυτά τα μποτιλιαρίσματα. Οι κυκλικοί κόμβοι δημιουργούν ασφάλεια και επιπλέον αυτορυθμίζουν την κυκλοφορία. Είδαμε και στις άλλες πόλεις ότι τα αποτελέσματα είναι ευεργετικά», είπε.

Τέλος, θα γίνει συντήρηση του οδικού δικτύου Μαγνησίας με τοποθέτηση και αντικατάσταση κατεστραμμένων συστημάτων αναχαίτισης οχημάτων (μπαριέρες) σε μήκος 2,5 χλμ και συγκεκριμένα από Μηλιές ως διασταύρωση για Τσαγκαράδα (Χορεύτρα), από Αλμυρό προς Ανάβρα, από Καλαμάκι προς Ξουρίχτι, από Κανάλια προς Κεραμίδι, από Βόλο προς Μικροθήβες και από Χάνια προς διασταύρωση προς Ζαγορά (Καράβωμα).

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι με τα έργα αυτά και δουλειές δίνουμε και έργα ολοκληρώνουμε που είναι χρήσιμα και έχουν αξία στην κοινωνία και πέφτουν χρήματα στην πραγματική οικονομία. «Από το 2015 και μετά, έχουμε εντάξει έργα απ’ όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα, από το ΕΣΠΑ 2014-2020 όλο συνολικά 2 δισ. €, έχουμε ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από εθνικούς πόρους 520 εκατ. € και όλα αυτά γίνονται έργα», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός, που ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που δουλεύουν μαζί για να μπορέσουμε να πετύχουμε σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας αλλά και για την περιοχή.

Του είχαν τούρτα γενεθλίων

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ  Δωροθέα  Κολυνδρίνη,  πριν τη συνάντηση με τους αναδόχους, υπηρεσιακούς παράγοντες και περιφερειακούς συμβούλους, με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του περιφερειάρχη , του είχε τούρτα, που έγραφε «στον περιφερειάρχη της καρδιάς μας”.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση