Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κ. Αγοραστός στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το δουλοκτητικό κράτος είναι το «εγώ» και η πάταξή του είναι το «εμείς» 
Κ. Αγοραστός στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το δουλοκτητικό κράτος είναι το «εγώ» και η πάταξή του είναι το «εμείς» 

Κ. Αγοραστός στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το δουλοκτητικό κράτος είναι το «εγώ» και η πάταξή του είναι το «εμείς» 

Την ανάγκη πάταξης του δουλοκτητικού κράτους χαρακτήρισε ως άμεση προϋπόθεση  για μια καλύτερη προς το αύριο ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και περιφερειάρχης ς μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

«Το δουλοκτητικό κράτος είναι το «εγώ» και η πάταξή του είναι το «εμείς». Η πάταξή του μόνο μπορεί να πάει μπροστά μια κοινωνία» σημείωσε ο κ. Αγοραστός και συνέχισε  λέγοντας «oι νόμοι πρέπει να εξυπηρετούν τον άνθρωπο και την πραγματική οικονομία και όχι να υπηρετούν τους γραφειοκράτες. Η κακονομία και η πολυνομία έχουν ως αποτέλεσμα ένα «βαρύ» γραφειοκρατικό σύστημα που κάθε άλλο παρά αποδοτικό και ελεγκτικό είναι. Επιτελικό, γρήγορο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό  ελεγκτικό σύστημα απαιτούν οι σύγχρονες κοινωνίες».

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ χρησιμοποίησε μια φράση της φιλοσόφου Άυν Ραντ: «αν διαπιστώσετε ότι για να παράξετε, πρέπει να πάρετε την άδεια ανθρώπων που δεν παρήγαγαν ποτέ, τότε πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε για το μέλλον της χώρα σας» και επισήμανε ότι η αντιμετώπιση της ς «είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ουσιαστική αποκέντρωση και την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών».

«Οφείλουμε να κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά και αυτό είναι η μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Περιφερειακή Διακυβέρνηση σημαίνει να αποφασίζουν εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν. Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στις υγιείς δυνάμεις του τόπου να απελευθερωθούν και να προσφέρουν προς όφελος της ς της οικονομίας μας» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Στη θεματική συζήτηση για τα δομικά προβλήματα στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ μαζί με τον κ. Αγοραστό συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Γ. Πατούλης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο πρώην γεν. γραμματέας στα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης Αλ. Κρητικός, ο Κεντρικής Ελλάδας Φ. Σπανός και ο γεν. γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Π. Κορκολής.

To Οικονομικό Φόρουμ Δελφών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στην ΝΑ και κάθε χρόνο συγκεντρώνει καταξιωμένες προσωπικότητες του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, την διαμόρφωση προτάσεων και την θέσεων σχετικών με τις προκλήσεις του αύριο, θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ ς και της ΝΑ Μεσογείου.

 

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση