Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κ. Αγοραστός: Νέα έργα ύψους 310 εκατ. ευρώ φέρνει το 2017 στη Θεσσαλία
Κ. Αγοραστός: Νέα έργα ύψους 310 εκατ. ευρώ φέρνει το 2017 στη Θεσσαλία

Κ. Αγοραστός: Νέα έργα ύψους 310 εκατ. ευρώ φέρνει το 2017 στη Θεσσαλία

Πραγματοποιήθηκε ο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 310,4 εκατομμυρίων ευρώ έχουν δρομολογηθεί για το 2017 στη Θεσσαλία, προανήγγειλε ο Θεσσαλίας   Κώστας Αγοραστός στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Η πατρίδα μας χρειάζεται μια παραγωγική επανάσταση», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός και χαρακτήρισε «έργο χωρίς ιστορικό προηγούμενο» τα 1.144 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δις ευρώ που έχουν ολοκληρωθεί, δρομολογηθεί και υλοποιούνται από την αιρετή Περιφέρεια με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

«Τα 1.144 έργα δείχνουν το μέλλον. Κι είναι δέσμευσή μας, εδώ σήμερα, το μέλλον για τη Θεσσαλία συνολικά αλλά και κάθε οικογένεια να είναι καλύτερο! Διότι όσο δυναμώνει ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας, έχει ακόμη πολλά να προσφέρει, πολύ περισσότερα απ' ότι μέχρι τώρα», διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 

Στην του ο Θεσσαλίας   τόνισε μεταξύ άλλων:

 Για το 2017 στη Θεσσαλία έχουν δρομολογηθεί νέα έργα με χρηματοδότηση:

  • 28,4 εκατομμύρια ευρώ θα επιδοτηθούν επενδυτικά σχέδια μέσω του προγράμματος  LEADER
  • 24 εκατομμύρια ευρώ για συντηρήσεις, αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο, άρση καταπτώσεων, αποχιονισμούς,  στηθαία ασφαλείας από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
  • 25,9 εκατομμύρια ευρώ Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Λάρισας – Βόλου
  • 52,5 εκατομμύρια ευρώ  για την ηλεκτροκίνηση Λάρισας – Βόλου και Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα με επιπρόσθετα άλλα 52,5 από το Υπουργείο Υποδομών
  • 69,4 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, περιβάλλοντος και οδικά, που έχουν ήδη ενταχθεί μέχρι σήμερα.
  • 83 εκατομμύρια ευρώ για έργα Διαχείρισης Απορριμμάτων και Βιολογικούς Καθαρισμούς
  • 5,5 εκατομμύρια ευρώ  για νέα
  • 22,1 για την καταπολέμηση της ς και τις κοινωνικές υποδομές.

 Έργα ύψους 1,6 δις ευρώ στη Θεσσαλία μέχρι σήμερα

Το σύνολο των έργων – δράσεων που διεκδικήθηκαν, εντάχθηκαν, υλοποιούνται, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από όλα τα χρηματοδοτικά Προγράμματα είναι 1144, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δις € και τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», το ΕΑΠΝΑ, το ΠΙΝΔΟΣ, το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τους λιγοστούς πόρους, που διαθέτει η αιρετή Περιφέρεια. Τα έργα και οι δράσεις αυτές είναι μια πηγή πραγματικής ελπίδας στη ζωή των Θεσσαλών γιατί δημιουργούν θέσεις, εργασίας, μόχλευση στην τοπική οικονομία και κινούν την πραγματική οικονομία της περιοχής. Είναι μια προσπάθεια, η οποία έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Διεκδικήσαμε, χρηματοδοτήσαμε, απορροφήσαμε και υλοποιούνται έργα σε όλους τους τομείς:

  • ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: 114 έργα στον αγροτικό τομέα συνολικού προϋπολογισμού 180.938.866,73 €
  • ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 108 έργα συνολικού προϋπολογισμού 153.463.667,09 €
  • ΕΡΓΑ ΟΙΚΩΝ – ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ: 94 έργα συνολικού προϋπολογισμού 100.757.883,52
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ: 69 έργα συνολικού προϋπολογισμού 95.309.975,22 €
  • ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΡΓΑ:  539 έργα συνολικού προϋπολογισμού 763.107.600,79 €
  • ΕΡΓΑ ΤΟΥΡΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: 109 έργα συνολικού προϋπολογισμού 51.078.371,96
  • ΕΡΓΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ: 43 έργα συνολικού προϋπολογισμού 49.635.972,30
  • ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: 67 έργα συνολικού προϋπολογισμού 146.757.703,77
  • ΕΡΓΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: 24 έργα συνολικού προϋπολογισμού 41,5 εκατ.
  • ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ: 72 έργα συνολικού προϋπολογισμού 55.618.653,20 €

 Για τον απολογισμό της Περιφέρειας

 Στην αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας ο απολογισμός δεν είναι ή έστω δεν είναι μόνο αριθμοί, κατάλογοι με έργα, λίστες με πρωτοβουλίες. Δεν πρόκειται για απολογισμό ιδωμένο μέσα από το πρίσμα ενός αφυδατωμένου γραφειοκρατικού τεχνικισμού και νομικισμού.

Πρόκειται για απολογισμό στον οποίο αποτυπώνονται οι πολιτικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες, της περιφέρειας Θεσσαλίας, της περιφέρειας που έχει εγκαθιδρύσει μια αδιαμεσολάβητη σχέση με την τοπική κοινωνία, που είναι η φωνή της κοινωνίας, που είναι η φωνή της Θεσσαλίας.

Για μας ο απολογισμός είναι ο άνθρωπος, η κοινωνία,  η Θεσσαλία. Κι αυτό είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτού του απολογισμού: Είναι απολογισμός από την κοινωνία της Θεσσαλίας με την κοινωνία της Θεσσαλίας για την κοινωνία της Θεσσαλίας.

Διότι αυτή ακριβώς είναι η πολιτική φιλοσοφία της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας: Σε κάθε έργο, σε κάθε πρωτοβουλία,  σε κάθε δράση της να διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων.

Αυτό θα πει συλλογική ηγεσία, αυτό θα πει δημοκρατία στην πράξη, αυτό θα πει αυτοδιοίκηση: Οι Θεσσαλοί αποφασίζουν οι ίδιοι για το τι θα κάνουν στον τόπο τους. Αυτοί που ωφελούνται, αυτοί υλοποιούν, αυτοί αποφασίζουν.

Τονίζω για ακόμη μια φορά ότι ο απολογισμός, αυτό το έργο που έχει παραχθεί όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι του Περιφερειάρχη. Άλλωστε, γνωρίζετε ότι στην προσωπική μου φιλοσοφία ο περιφερειάρχης ή ο δήμαρχος, είναι ο πρώτος μεταξύ ίσων,  ο συντονιστής.

Όλο αυτό το έργο, προφανέστατα είναι αποτέλεσμα ομαδικής, σκληρής, επίμονης και επίπονης δουλειάς.  Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι αντιπεριφερειάρχες, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, τα στελέχη και οι σε όλες τις Διευθύνσεις, σε όλες τις , έδωσαν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό.

Θέλω με την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω Γιατί γνωρίζω καλά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως είναι των περιορισμένων οικονομικών πόρων αλλά και της υποστελέχωσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση