Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Κ. Αγοραστός: Είμαστε στην ώρα μηδέν
Κ. Αγοραστός: Είμαστε στην ώρα  μηδέν

Κ. Αγοραστός: Είμαστε στην ώρα μηδέν

«Είμστε στην ώρ μηδέν. Η στασιμότητα, το σπιράλ αβεβαιότητας προκαλούν ασφυξία στην πραγματική οικονομία κι αυτό συνεπάγεται αύξηση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας».

Αυτό τόνισε σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει κάτι νέο.

Πάντως στη συνέντευξη τύπου την παράσταση έκλεψε για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος , ο οποίος χαρακτήρισε πολύ λίγη την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να βοηθήσει το Βόλο στο θέμα διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Αρχικά ο κ. Αγοραστός είπε ότι είναι εποχή για γέφυρες και όχι μπάρες, για συνεργασία και όχι για εικονική πραγματικότητα και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει άμεσες αποφάσεις. Επίσης σημείωσε: «Είμαστε στην ύστατη στιγμή.

Είναι μεγάλες οι ιστορικές ευθύνες και υπέρτατες οι εθνικές ανάγκες. Πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά, η πτώχευση θα είναι μη αναστρέψιμη».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ο περιφερειάρχης είπε πως μέχρι χθες δεν είχε εγκριθεί με να μην μπορεί η περιφέρεια να δημοπρατήσει έργα και πρόσθεσε πως έργα όπως αυτό της ς κ.ά. προχωρούν με το σταγονόμετρο αφού ο ΟΠΕΕ έδωσε τα αποθεματικά του στην ΤτΕ , καθώς και ότι κινδυνεύει το ΕΣΠΑ να μην ολοκληρωθεί αν δεν δοθεί παράταση.

Επίσης ανέφερε πως δεν έχει ξεκινήσει το νέο ΣΕΣ και κατηγόρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης γιατί δεν χαρακτηρίζει εμπροσθοβαρές το έργο της εισόδου στο ΠΕΒ , με να καθυστερήσει η εκτέλεσή του.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στα 409 έργα που αφορούν στη Μαγνησία προϋπολογισμού 106 εκ. και σε επενδυτικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί και οι οποίες μαζί με τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 643 εκ. ευρώ.

ια τα έργα που εκτελούνται από το Π.Θ. κτίριο Ματσάγγου, κτίριο Σχολής ), το Νοσοκομείο Βόλου και το ΕΚΑΒ τόνισε πως πρέπει να τρέξουν γρήγορα, ενώ αναφέρθηκε και στα έργα που εκτέλεσε η Περιφέρεια στη χερσαία και τη νησιωτική Μαγνησία.

Ερωτηθείς για την διεκδίκηση της διοργάνωσης της Regatta και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ο περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι για την πολιτιστική πρωτεύουσα θα κάνει αντίστοιχη δήλωση στήριξης με αυτή της Λάρισας όταν του ζητηθεί. Ωστόσο σημείωσε πως οι αστικές αναπλάσεις και η σύνδεση των αρχαίων θεάτρων είναι μοιρασμένες ανάμεσα σε Βόλο και Λάρισα.

«Μακάρι μια Θεσσαλική πολη να πάρει την Πολιτιστική πρωτεύουσα στο 2021, αν και αυτό φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο» επισήμανε ο κ. Αγοραστός.

ια τη Regatta ο περιφερειάρχης είπε πως δεν είναι αρνητική η Περιφέρεια στη διοργάνωση είτε το 2016 είτε το 2018 με βάση την οικονομική δυνατότητα η οποία στην παρούσα φάση είναι αδύνατη. Ωστόσο αναφέρθηκε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ εφήβων που θα γίνει τον Ιούλιο στο Βόλο χαρακτηρίζοντας το πολύ μεγάλο γεγονός που έχει την στήριξη της Περιφέρειας.

Ερωτηθείς για το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είπε «θέλουμε ένα δυνατό αεροδρόμιο το οποίο θα συνάδει με την τουριστική πολιτική» και πως η Περιφέρεια κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αναπτυχτεί.

Ακολούθησε ο δήμαρχος Βόλου ο οποίος επέκρινε τους δημοσιογράφους ότι δεν «στρίμωξαν» τον κ,. Αγοραστό για τα έργα του Βόλου ώστε να του αποσπάσουν κάποια δέσμευση. Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε στις περιοδείες που κάνεις τα σχολικά κτίρια τονίζοντας ότι σε κάποια δεν υπάρχουν τουαλέτες και άλλοι μιλούν για Πολιτιστική πρωτεύουσα, ενώ συμπλήρωσε: « Είναι πολύ λίγη η περιφέρεια να βοηθήσει στο θέμα διεκδίκησης της ¨Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Εμείς είμαστε άνθρωποι ουσίας και όχι για δημόσιες σχέσεις και για συνεντεύξεις χωρίς νόημα. Η Λάρισα δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα. Το θέμα έχει κλειδώσει και προπορεύονται άλλες . Ωστόσο εμείς θα υποβάλλουμε φάκελο».

Τέλος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο διευρυμένη σύσκεψη με στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το πρόγραμμα αστικής ανάπλασης του Δήμου προϋπολογισμού 17 εκ., ευρώ που αφορά το Παλιό Λιμεναρχείο, τους ποδηλατοδρόμους, το Δημοτικό Θέατρο κ.ά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση