Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Κ. Αγοραστός: Εξασφαλίζουμε επαρκές και ποιοτικό νερό σε χιλιάδες οικογένειες στη Θεσσαλία
Κ. Αγοραστός: Εξασφαλίζουμε επαρκές και ποιοτικό νερό  σε χιλιάδες οικογένειες στη Θεσσαλία

Κ. Αγοραστός: Εξασφαλίζουμε επαρκές και ποιοτικό νερό σε χιλιάδες οικογένειες στη Θεσσαλία

Με απόφαση του περιφερειάρχη, εντάσσονται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-20 εννέα έργα στον τομέα της ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού άνω των 23 εκατομμυρίων ευρώ

Με στόχο την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού για όλους τους Θεσσαλούς, εντάσσονται, με απόφαση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Θεσσαλίας 2014-20 εννέα έργα με συνολικό προϋπολογισμό 23 εκατομμυρίων 82 χιλιάδων ευρώ.

Πρόκειται για προτάσεις που υποβλήθηκαν στον 1ο κύκλο της Πρόσκλησης του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 με τίτλο «Έργα εξασφάλισης επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού» και αξιολογήθηκαν θετικά από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα εννέα έργα εντάσσονται στον Άξονα 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του ΠΕΠ Θεσσαλίας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

«Αδιαπραγμάτευτη αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ότι τα έργα νερού είναι έργα ζωής, έργα του μέλλοντος. Ως εκ τούτου δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Θεσσαλίας ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής. Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας επιλύοντας οξυμμένα προβλήματα, προβλήματα που έμειναν άλυτα για δεκαετίες, προβλήματα που ταλάνιζαν στην καθημερινότητά τους χιλιάδες οικογένειες», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας .

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτά τα εννέα έργα με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 23 εκατομμύρια ευρώ είναι μόνο η αρχή καθώς ακολουθεί και 2ος κύκλος, στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να ενταχθούν κι άλλα ανάλογα έργα στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-20.
Με την ευκαιρία καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να υποβάλλουν καλά τεκμηριωμένες όσον αφορά την ουσία και άρτιες τεχνικά προτάσεις για ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας «ώριμων και επιλέξιμων» έργων. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες σε κάθε γωνιά του τόπου μας αλλά οι πόροι πεπερασμένοι.
Γι’ αυτό οφείλουμε όλοι μας να κινηθούμε με ταχύτητα και σοβαρότητα, σε πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας, προκειμένου
-και να απορροφήσουμε το σύνολο των κονδυλίων του ΠΕΠ Θεσσαλίας κατά τον πλέον αποτελεσματικό και ωφέλιμο για τους πολίτες τρόπο
– και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε τους πόρους των τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων ώστε να μεγιστοποιήσουμε το όφελος από το ΕΣΠΑ για την περιφέρειά μας».
ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΕΡΓΑ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Α’ ΚΥΚΛΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ
«ΕΡΓΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ»

ΑΝΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΑΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 169.644,11 €
140.264,22 € 140.264,22 €

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ Δ.Ε. ΚΡΑΝΝΩΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ 2.177.560,97 €
1.756.097,56 € 1.756.097,56 €

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΚΡΗΝΙΤΣΑ-ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟ ΔΕΥΑ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ 545.310,27 €
417.766,35 € 417.766,35 €

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΔΕΥΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ 16.416.112 €

9.817.100,00 € 8.549.712,39 €

ΥΔΡΕΥΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΕΤΟΥ ΤΟΥ Κ.Δ. ΠΑΧΤΟΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ 201.626,02 €
162.601,63 € 162.601,63 €

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ 1.955.000,00 €
1.360.171,4 € 1.233.675,46 €

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ 530.276,43 €
353.765,84 € 353.765,84 €

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ Τ.Δ. ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ 262.113,82 €
193.682,86 € 193.682,86 €

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ 824.600,00 €
627.433,33 € 627.433,33 €

ΣΥΝΟΛΟ 23.082.243,62 14.828.889,19 13.449.997,64

Σημειώνεται ότι στη δημόσια δαπάνη περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ, ο οποίος εκπίπτει για τις ΔΕΥΑ καθώς και οι ιδιωτικές , οι οποίες, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα, καλύπτονται από τις ΔΕΥΑ

Αναλυτικά, τα εννέα έργα είναι:

ΑΝΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΑΕΡΙΝΟΥ

Το έργο αφορά στην ανόρυξη και εξοπλισμό υδρευτικής γεώτρησης για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των κατοίκων του οικισμού Αερινού δεδομένου ότι το νερό της προϋπάρχουσας γεώτρησης βρέθηκε βεβαρημένο με χρώμιο και ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ Δ.Ε. ΚΡΑΝΝΩΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑΣ

Με την υλοποίηση του έργου θα επιλυθεί οριστικά και σε βάθος χρόνου το οξύ πρόβλημα ποιότητας πόσιμου νερού που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες Ψυχικού, Αγ. Γεωργίου, της ΔΕ Κραννώνα και Διλόφου της ΔΕ Νίκαιας καθώς και τα προβλήματα επάρκειας στους οικισμούς Ζαππείου και Χαράς της ΔΕ Νίκαιας.

Από την υλοποίησή του θα εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των Τ.Κ Ψυχικού, Αγ.Γεωργίου, Κυπαρίσσου, Αγ.Παρασκευής, Χαράς, Ζαππείου και Διλόφου.
Οι οικισμοί Ψυχικό, Άγ. Γεώργιος και Δίλοφο υδρεύονται με ακατάλληλο νερό, υψηλής περιεκτικότητας σε νιτρικά ή / και σε σίδηρο όπως πιστοποιείται από το με αρ. πρωτ. 1804α/10-3-16 έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λάρισας. Οι οικισμοί αυτοί σήμερα εξυπηρετούνται με υδροφόρες με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο σε δαπάνες όσο και σε λειτουργικότητα.
Οι υπόλοιποι οικισμοί Κυπάρισσος Αγ.Παρασκευή, Ζάππειο και Χαρά υδρεύονται από μία γεώτρηση της οποίας το νερό είναι κατάλληλο μεν, πλην όμως είναι ανεπαρκές.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΚΡΗΝΙΤΣΑ-ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟ

Ο Παλαιόπυργος αντιμετωπίζει πρόβλημα ποιότητας νερού (θολότητα) και υπέρβασης της παραμέτρου του Σιδήρου από τις προϋποθέσεις της 2600/2001 ΚΥΑ όπως πιστοποιείται και με το του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου.

Επειδή ο αγωγός από τα Τρίκαλα προς την Κρηνίτσα είναι μικρής διατομής , δεν μπορούν να καλυφθούν εξολοκλήρου οι ανάγκες του Παλαιοπύργου από το υφιστάμενο δίκτυο, λόγω πολύ χαμηλών πιέσεων.
Το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή ενισχυτικού δικτύου ύδρευσης, από τη συμβολή των οδών Μακεδονίας και 5ου Συντάγματος των Τρικάλων μέχρι την Κρηνίτσα. Η κατασκευή ενισχυτικού αγωγού υδρεύσεως από τα Τρίκαλα προς τον οικισμό της Κρηνίτσας θα παρέχει ικανοποιητική ποιότητα και ποσότητα ύδατος στην τοπική κοινότητα Παλαιοπύργου.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ
Αντικείμενο του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης, μέσω της κατασκευής νέων αγωγών προς αντικατάσταση υφιστάμενων συνολικού μήκους 127 χιλιομέτρων σε τμήμα των ενοτήτων Βόλου και Ν.Ιωνίας του πολεοδομικού συγκροτήματος. Στις συγκεκριμένες περιοχές εκτιμάται ότι οι απώλειες νερού υπερβαίνουν το 40% (63,8% Ά τομέας Βόλου και 54% ‘Δ τομεας Ν. Ιωνίας) του παραγόμενου ύδατος και η επέμβαση αυτή θα οδηγήσει και στην βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου ύδατος μέσω της εξασφάλισης καλύτερης επάρκειας πηγαίου νερού. Η περιοχή του έργου οριοθετείται:

• στο κέντρο της πόλης του Βόλου (από τους χειμάρρους Κραυσίδωνα και Άναβρο (δυτικά και ανατολικά), την οδό Αναλήψεως (βόρεια) και την ακτογραμμή (νότια))

• στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, η οποία περιμετρικά οριοθετείται από τις οδούς Ιερολοχιτών, Μάρκου Μπότσαρη, Μαιάνδρου, Βενιζέλου, Εθνικών Αγώνων, Ικάρων, Μανδηλαρά Νικηφόρου και Παρασκευοπούλου.
Το πρόβλημα της επάρκειας του νερού στο Π.Σ. Βόλου – Ν. Ιωνίας (λόγω των διαρροών), είναι ιδιαίτερα έντονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάιο έως Σεπτέμβριο) όταν η ζήτηση είναι μέγιστη. Η ΔΕΥΑΜΒ, για την προστασία των δικτύων ύδρευσης και των δεξαμενών υδροδότησης από εκκένωση, προχωρά σε μειώσεις των παρεχόμενων ποσοτήτων νερού στους καταναλωτές μέσω διαχείρισης της πίεσης, η οποία μεταφράζεται σε διακοπή υδροδότησης στις υψηλές περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος καθώς και στους τελευταίους ορόφους των πολυκατοικιών, κατά τις ώρες αιχμής της κατανάλωσης.

ΔΡΕΥΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΕΤΟΥ ΤΟΥ Κ.Δ. ΠΑΧΤΟΥΡΙΟΥ

Το έργο αφορά στην κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Αετού της Τ.Κ. Παχτουρίου του Δήμου Πύλης.
Στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Αετού υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις λόγω :

α) Της παλαιότητας του δικτύου

β) Της επιφανειακότητας του υφιστάμενου δικτύου (εξωτερικός αγωγός και όχι υπόγειος)

γ) Της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς Πηγής – Δεξαμενής και των ισχυρών πιέσεων που αυτή προκαλεί στο δίκτυο λόγω έλλειψης πιεζοθραυστικών φρεατίων (φρεατίων ελέγχου)

δ) Του ορεινού χαρακτήρα της περιοχής μελέτης που δυσχεραίνει το πρόβλημα, αφού εξ’ αιτίας των απότομων κλίσεων παρατηρούνται πτώσεις πετρών και υλικών που κάνουν τον εξωτερικό αγωγό πιο επιρρεπή σε θραύσεις.
Από συνδυασμό των παραπάνω προκύπτει ότι το δίκτυο κατά τα έτη λειτουργίας του παρουσιάζει αρκετές αστοχίες (θραύσεις αγωγών σε πολλά σημεία), οι οποίες αντιμετωπίζονταν με σημειακές παρεμβάσεις, που το καθιστούσαν όμως όλο και πιο ευάλωτο στην καταπόνηση του καθώς δεν έδιναν οριστική λύση στο πρόβλημα αλλά προσωρινή.

Η αναγκαιότητα του έργου προκύπτει από την αυξημένη ζήτηση για νερό ύδρευσης κατά τους εαρινούς και καλοκαιρινούς μήνες, περίοδο κατά την οποία η σημερινή παροχή δεν καλύπτει τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κατά την περίοδο αιχμής προστριβές μεταξύ των κατοίκων για τη διεκδίκηση του νερού. Επίσης, αναμένεται να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες του νερού από διαρροές του δικτύου.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου (από το έτος 1960), από σωλήνες αμιάντου και ανεπαρκούς λόγω προβλημάτων πολλαπλών φθορών και μακροχρόνιας λειτουργίας εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Ευξεινούπολης του Δήμου Αλμυρού με νέους αγωγούς σύγχρονων προδιαγραφών. Συνολικά θα κατασκευαστούν / αντικατασταθούν αγωγοί δικτύου ύδρευσης μήκους 25,2 χιλιομέτρων.

Το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης είναι πεπαλαιωμένο (έτος κατασκευής περί το 1960 από την Κοινότητα Ευξεινούπολης). H αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης με ένα σύγχρονο ασφαλές και λειτουργικό κρίνεται αναγκαία διότι : – Θα αποτραπούν οι συχνές διακοπές υδροδότησης λόγω θραύσεων των αγωγών και κατ’επέκταση και οι απώλειες σημαντικής ποσότητας υδρευτικού νερού. – Η θραύση των υφιστάμενων αγωγών λόγω παλαιότητας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων. – Με την κατασκευή – αντικατάσταση του συνόλου του δικτύου θα εξασφαλιστεί η απαιτούμενη παροχή, θα βελτιωθεί η ποιότητα του παρεχόμενου πόσιμου νερού, θα μειωθούν οι απώλειες από διαρροές και θα γίνει πιο ευέλικτη η διανομή του νερού σε περίπτωση βλάβης ή αστοχίας.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Με το έργο η ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας αντικαθιστά τμήμα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Τ.Δ Φαρκαδόνας, το οποίο είναι κατασκευασμένο από αμιαντοσωλήνες, με νέους αγωγούς από PVC.

Ο οικισμός της Φαρκαδόνας υδροδοτείται από δύο γεωτρήσεις. Το εσωτερικό δίκτυο κατασκευάστηκε αρχικά το έτος 1969 με αμιαντοσωλήνες. Σταδιακά τμήμα του εσωτερικού δικτύου (περίπου το 75%) αντικαταστάθηκε μέχρι και το έτος 2008. Το τμήμα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Φαρκαδόνας, το οποίο δεν έχει αντικατασταθεί (περίπου το 25%), είναι κατασκευασμένο από αμίαντο ο οποίος θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Επίσης παρουσιάζει πολλές βλάβες με αποτέλεσμα τις συχνές παρεμβάσεις της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας για την αποκατάσταση του δικτύου και την ανεπάρκεια ύδατος για τον τοπικό πληθυσμό. Ταυτόχρονα σημειώνεται μεγάλη διαρροή ποσοτήτων νερού στο υπέδαφος καθώς και εισροή χωμάτων εντός του δικτύου.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ Τ.Δ. ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙΟΥ

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Νεραϊδοχωρίου του Δήμου Πύλης, εντός του οικισμού. Με την παρούσα θα γίνει αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης με νέους αγωγούς πολυαιθυλενίου.

Η αναγκαιότητα του έργου προκύπτει από την αυξημένη ζήτηση για νερό ύδρευσης κατά του εαρινούς και καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά στο άνω τμήμα του οικισμού που πολλές φορές υπάρχει πρόβλημα επάρκειας του νερού λόγω του υπάρχοντος ακτινικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού. Με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρξει διαχωρισμός άνω και κάτω δικτύου και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα υδατικής επάρκειας αφού θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες του νερού από διαρροές του δικτύου και η κάθε περιοχή θα υδροδοτείται κατευθείαν από τη Δεξαμενή χωρίς να επηρεάζει η μία την άλλη. Επομένως θεωρείται άμεση ανάγκη η εκτέλεσης του μελετώμενου έργου που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παροχής του νερού, την ελαχιστοποίηση των απωλειών νερού και τη βελτιστοποίηση των συνθηκών υγιεινής του δικτύου.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΦΥΛΛΟΥ

Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην τοπική κοινότητα Φύλλου σε μήκος άνω των 14 χιλιομέτρων.
Η λειτουργία του υπάρχοντος δικτύου παρουσιάζει μεγάλες απώλειες ύδατος, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή εξυπηρέτηση του πληθυσμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση