Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κ. Αχ. Καραμανλής: Mε τη ΝΔ θα έρθει ανάπτυξη στην Ελλάδα
Κ. Αχ. Καραμανλής: Mε τη ΝΔ θα έρθει ανάπτυξη στην Ελλάδα

Κ. Αχ. Καραμανλής: Mε τη ΝΔ θα έρθει ανάπτυξη στην Ελλάδα

Η Μαγνησία διαθέτει μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης, όπως και η χώρα γενικότερα, αλλά η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με τη κυβέρνηση της ΝΔ που στηρίζει την επιχειρηματικότητα. Τα παραπάνω τόνισε σε σημερινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών , βουλευτής Σερρών .

 

Ο ίδιος τόνισε ότι για να φύγει η χώρα από τα μνημόνια  θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούν  στη  αναπτυξιακή της προοπτική, ενώ για τον τουρισμό που αποτελεί τη ναυαρχίδα ανάπτυξης είπε πως πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμη και να αναπτυχθούν τα λιμάνια, να γίνουν υποδομές και αν αναπτυχθεί η ναυτιλία,.

Ένας ακόμη τομέας  είναι η ελληνική γή για την οποία ο κ. Καραμανλής είπε πως θα πρέπει να αναπτυχθεί η γεωργία και οι αγρότες να προχωρήσουν στη μεταποίηση των προϊόντων τους.   «Η Μαγνησία διαθέτει αυτό το τρίπτυχο» είπε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών και τόνισε πως θα πρέπει να αφήσουμε τις μικροκομματικές αγκυλώσεις ώστε να αναπτυχθεί η χώρα και να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Ερωτηθείς για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλίας χαρακτήρισε αστείο να σχεδιάζεται σε μια περιοχή που δεν πρόσβαση σε λιμάνι , σημειώνοντας ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει εμπορευματικό κέντρο  χωρίς να συνδέεται με σιδηρόδρομο και λιμάνι και κάλεσε τη ΓΕ να δώσει εξηγήσεις  για την απόφασή της να γίνει το Εμπορευματικό Κέντρο στη Λάρισα.

Γενικότερα πάντως για τα μεγάλα έργα στη χώρα ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι πριν την υλοποίησή τους θα πρέπει να προηγούνται μελέτες σκοπιμότητας βιωσιμότητάς τους και πρόσθεσε ότι ο πολιτικός και ο τεχνικός κόσμος θα πρέπει να  ομονοήσουν για τα βασικά έργα υποδομής της χώρας.

Για τον σχεδιασμό ανάπτυξης και τα κίνητρα που θα δώσει η ΝΔ όταν έρθει στην κυβέρνηση σημείωσε ότι η ανάπτυξη ούτε διατάσσεται ούτε  θεσμοθετείται.  « Μόνο όσοι γνωρίζουν το επιχειρείν μπορούν να το πετύχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι είναι μακριά από τέτοιες δυνατότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο είπε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ και πρόσθεσε ότι  για την ανάπτυξη της χώρας απαιτούνται επενδύσεις με σταθερό φορολογικό πλαίσιο, χαμηλοί και επανεξέταση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Η ΝΔ θα  δημιουργήσει ένα πιο  φιλικό φορολογικό περιβάλλον γιατί είναι η παράταξη που ως κυβέρνηση έφερε την επένδυση της COSCO, και της  FRAPPO και η Εθνική έκανε επενδύσεις στην  Τουρκία.  Η ΝΔ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι  το πετυχαίνει» επισήμανε ο Κ. Καραμανλής.

Σε ερώτηση για τη δημιουργία μαρίνας στο Βόλο είπε ότι έκανε μια συζήτηση με τον πρόεδρο του ΟΛΒ και ήταν θετικό που δεν διέκρινε ιδεοληψίες από πλευράς του όσον αφορά  τις ιδιωτικές επενδύσεις. Για το Λιμάνι του Βόλου ο κ. Καραμανλής είπε ότι  συνδέεται με  την κρουαζιέρα ,  το εμπορευματικό κομμάτι και τη μαρίνα και τόνισε ότι  το λιμάνι μπορεί να δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στη Μαγνησία.

Για τα ΜΜΕ και την απόλυση του δημοσιογράφου Μπογδάνου σημείωσε πως  είναι επιλογή του κάθε ιδιωτικού σταθμού με το ποιους δημοσιογράφους θα συνεργαστεί και συμπλήρωσε λέγοντας ότι οι δημοσιογράφοι εκφράζουν ελεύθερα  την άποψή τους και κρίνονται από τους πολίτες όπως και οι πολιτικοί.

Για τα έργα υποδομής και συγκεκριμένα για τον περιφερειακό και το οδικό δίκτυο του Πηλίου, ο τομεάρχης παρομοίασε  τον περιφερειακό με το πέταλο του Μαλλιακού   σημειώνοντας: «Παρατηρούνται προβλήματα καθώς το συγκεκριμένο έργο έγινε με τη μέθοδο της κατάτμησης. Το οδικό δίκτυο του Πηλίου δεν σηκώνει πολλά παρεμβάσεις αλλά   βελτιώσεις».

Σε ερώτηση γιατί δεν πραγματοποίησε στο Δήμο Βόλου, εξήγησε ότι έγιναν συναντήσεις με που ασχολούνται με μεγάλα αναπτυξιακά έργα, ενώ για τα ,  τόνισε ότι για να αναπτυχθεί ένα περιφερειακό αεροδρόμιο χρειάζεται να αναπτυχθεί η περιοχή. «Θα πρέπει να δούμε ποια μπορούμε να στηρίξουμε και ποια μπορούμε να αξιοποιήσουμε για άλλες δραστηριότητες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραμανλής.

Τέλος αναφέρθηκε  στα δημοσκοπικά ευρήματα, τονίζοντας  ότι η ΝΔ βρίσκεται μπροστά και διευκρίνισε: « Ο χρειάζεται την ώθηση όλων . Η ΝΔ προπορεύεται στις δημοσκοπήσεις, αλλά το θέμα δεν είναι πώς θα μπει στο Μαξίμου αλλά πως θα βγεί  από εκεί. Ο έχει αίσθηση των μεγάλων δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει.»

Στη συνέχεια ο Κ. Καραμανλής προήδρευσε  στη συνεδρίαση  της διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας , ενώ στις 8.00 το βράδυ παραβρέθηκε στα εγκαίνια γραφείων ΔΗΜ.Τ.Ο. Νότιου Πηλίου, στην .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση