Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ιταλία: Σεισμός 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ισκια
Ιταλία: Σεισμός 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ισκια

Ιταλία: Σεισμός 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ισκια

Δύο και δεκάδες τραυματίες

Δύο , οκτώ και 39 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός  του σεισμού των 4 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες βράδυ στις 20:57 τοπική , στο νησί Ίσκια, έξω από την Νάπολη, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ς.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση μέρους εκκλησίας, ενώ το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi κάνει λόγο για ακόμη έναν νεκρό. Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους, σύμφωνα με την τηλε της Rai υπάρχουν και παιδιά. Λίγο μετά τη 1 τη νύχτα, πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα, μια γυναίκα και ένα μωρό επτά μηνών από τα ερείπια.

Οι διασώστες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν άλλα δυο εγκλωβισμένα παιδιά. Πρόκειται για τα αδέλφια του βρέφους, τα οποία είναι τριών και πέντε ετών. Οι διασώστες τους δίνουν νερό και μιλούν μαζί τους, ενώ μετακινούν προσεκτικά τα συντρίμμια, με τα χέρια, για να μην τραυματίσουν τα δυο παιδιά.

Από την Νάπολη η Υπηρεσία της Ιταλίας μετέφερε μέσω θαλάσσης μηχανήματα και που θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

Το πρακτορείο Reuters, αναφέρει ότι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές, με κτίρια να έχουν καταρρεύσει.

Στο λιμάνι της Ίσκια δόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, επίσης, ρωγμές δημιουργήθηκαν και σε τοίχο ξενοδοχείου, πάντα στο Λάκκο Αμένο της Ίσκια και οι τουρίστες έχουν εξέλθει του κτιρίου.

Όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του νησιού, αποφάσισαν να περάσουν την νύχτα έξω από τα α και τα ξενοδοχεία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν νέες, ισχυρές δονήσεις.

Να σημειωθεί πως το Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής αναθεώρησε την ένταση του σεισμού από τους 3,6 στους 4 βαθμούς.

 ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση