Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ιστορική συμφωνία για τα δικαιώματα μουσικής μεταξύ του GEA και της ΚΕΕΕ
Ιστορική συμφωνία για τα δικαιώματα μουσικής μεταξύ του GEA και της ΚΕΕΕ

Ιστορική συμφωνία για τα δικαιώματα μουσικής μεταξύ του GEA και της ΚΕΕΕ

Η νέ εποχή γι τα δικαιώματα ηχογραφημένης μουσικής στην , που εξασφαλίζει την εδραίωση μακρόπνοων σχέσεων σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ των μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών και των επιχειρήσεων των κλάδων της καφέ-εστίασης και της διασκέδασης, έφτασε.

Η ιστορική αυτή στιγμή θεμελιώθηκε με την υπογραφή σύμβασης την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, μεταξύ του – GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, του μοναδικού Αστικού μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης και Είσπραξης των Συγγενικών Δικαιωμάτων στην , ο οποίος εκπροσωπεί εδώ και 10 χρόνια όλους τους μουσικούς, τραγουδιστές και παραγωγούς, Έλληνες και ξένους και της Κεντρική Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία έχει ως πρωταρχικό στόχο την ομαλή αποκατάσταση της αγοράς σε σχέση με τα δικαιώματα μουσικής με κοινωνική ευθύνη απέναντι στους συνεργάτες μας, τις επιχειρήσεις, τους δικαιούχους μας, το και την κοινωνία μετά από καιρούς πανδημίας και πολέμου που οδήγησαν σε εκτόξευση των τιμών, οικονομική κρίση και ύφεση αλλά και σε αβεβαιότητας και μόνιμης ανησυχίας για την επόμενη μέρα και πως αυτή θα αποκατασταθεί.

Ο GEA προσκαλεί όλες τις επιχειρήσεις από τον κλάδο της καφε-εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης που δεν έχουν ακόμη ρυθμίσει τις παρελθούσες χρήσεις μουσικής μέχρι το έτος 2021, στο πλαίσιο αυτής της μοναδικής συμφωνίας, με ισχύ έως 15/8 και εφόσον έχουν παραλάβει το πιστοποιητικό ανταποδοτικής υπηρεσίας από το Επιμελητήριο που υπάγονται, να ρυθμίσουν σε μία άκρως προνομιακή τιμή όλες τις εκκρεμότητες των αναδρομικών ετών χρήσης μουσικής από την έναρξή τους έως και σήμερα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων,  Άδωνις εωργιάδης, παρέστη στην υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του GEA (GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ) για τα συγγενικά δικαιώματα την οποία υπέγραψαν από πλευράς της ΚΕΕΕ ο πρόεδρός της,  ιάννης Μασούτης, παρουσία του συντονιστή της Θεματικής Επιτροπής Συγγενικών Δικαιωμάτων,  Στέλιου Μωραΐτη και από τον GEA ο πρόεδρός του,   Μανώλης Φάμελλος και η αντιπρόεδρος,  Μαργαρίτα Μάτσα.

Ο πρόεδρος του GEA Μανώλης Φάμελλος δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας:  «Οι δικαιούχοι της μουσικής, τραγουδιστές, μουσικοί και παραγωγοί, χαιρετίζουμε την ιστορική αυτή συμφωνία και δεσμευόμαστε πως θα είμαστε πάντα εδώ πρόθυμοι να τη στηρίξουμε και να τη διευρύνουμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βάση.

Ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα στο μέλλον για νέες συγκλήσεις και μορφές συνεργασίας που θα αγκαλιάσουν και θα ενώσουν όλο τον κόσμο του δικαιώματος.»

«Η σημερινή συμφωνία μπορεί να αποδειχθεί μια νέα αρχή για τη χώρα μας». δήλωσε με τη σειρά του ο Υυπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Πιο αναλυτικά η δήλωση του υπουργού: «Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μεγάλη . Με την ιστορική, όπως όλοι τη χαρακτηρίζουν, συμφωνία στόχος είναι οι καλλιτέχνες να εισπράττουν αυτά που πρέπει να εισπράττουν και οι επιχειρηματίες να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρώνουν και να έχουν τις υπηρεσίες για να
κάνουν τη δουλειά τους. Την ενθαρρύνω, την επικροτώ, θέλω να τη διαφημίσω ως
καλό παράδειγμα συνεργασίας. Με την ευκαιρία, σας μεταφέρω και τις ευχές της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, που δεν μπορούσε να είναι σήμερα εδώ.
Ως υπουργός είχα εκφράσει τη βούληση ότι πρέπει να μπει μια τάξη στο συγκεκριμένο θέμα και χαίρομαι ιδιαίτερα που βρέθηκε το σημείο ισορροπίας. Η ιδέα ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων βλέπει εχθρικά τους καλλιτέχνες και τους δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων και το αντίστροφο είναι λανθασμένη. Στην πραγματικότητα είμαστε συνεργάτες, όχι αντίπαλοι. Το συμφέρον όλων μας είναι ο καθένας να μπορεί να πληρωθεί για τη δουλειά που κάνει και να έχουν όλοι τους πόρους για να ζουν καλά και να αποτελούν παράγοντα πλούτου για την Ελλάδα».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση