Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ισραήλ – Γάζα: Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ισραήλ – Γάζα: Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ισραήλ – Γάζα: Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Νέ έκτκτη και κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αντικείμενο την ισραηλινοπαλαιστινιακή  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, ανακοίνωσε η νορβηγική διπλωματική αποστολή με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο .

«Αθώοι άμαχοι συνεχίζουν να σκοτώνονται και να τραυματίζονται. Επαναλαμβάνουμε: κατάπαυση πυρός. Τερματίστε τώρα τις εχθροπραξίες», ανέφερε η ανάρτηση της νορβηγικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Νορβηγία, μαζί με την Τυνησία και την , πιέζουν επί μια εβδομάδα για την κινητοποίηση του Σ.Α., που δεν έχει κατορθώσει έως σήμερα να εκδώσει μια οποιασδήποτε κοινή δήλωση, λόγω της άρνησης των , σύμφωνα με διπλωμάτες.

Η Ουάσιγκτον απέρριψε τρίτο σχέδιο δήλωσης

Οι αντιτέθηκαν τη Δευτέρα, για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα, στην υιοθέτηση δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύρραξη, η οποία καλούσε στον «τερματισμό της ς» και την «προστασία των αμάχων, ιδίως των παιδιών», σύμφωνα με διπλωμάτες.

Το κείμενο, το οποίο συνέταξαν η , η Τυνησία και η Νορβηγία υποβλήθηκε ενώπιον των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οι ΗΠΑ ανέφεραν πως «δεν μπορούν να στηρίξουν προς το παρόν μια δήλωση» του Συμβουλίου Ασφαλείας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διπλωμάτης.

Το προσχέδιο του κειμένου, που περιήλθε στην κατοχή του AFP, εξέφραζε «τη βαθιά ανησυχία» του Συμβουλίου μπροστά στην κρίση και αποδοκίμαζε τις «πιθανές εκδιώξεις» οικογενειών Παλαιστινίων από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, απευθύνοντας έκκληση για αποφυγή των «μονομερών ενεργειών» που επιδεινώνουν την .

Η δήλωση χαιρέτιζε, επίσης, τις διεθνείς προσπάθειες για μια αποκλιμάκωση, χωρίς να αναφέρει τις ΗΠΑ και επαναλάμβανε τη στήριξη του Συμβουλίου σε μια λύση έπειτα από διαπραγμάτευση στη βάση των δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, που θα ζουν «το ένα δίπλα στο άλλο ειρηνικά», σε «σύνορα αναγνωρισμένα και ασφαλή».

Σε διάστημα μίας εβδομάδας, το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει διεξάγει τρεις έκτακτες συνεδριάσεις με επίκεντρο τη σύρραξη, την τελευταία την Κυριακή, χωρίς να καταφέρει να καταλήξει σε μια κοινή θέση.

Σειρήνες ήχησαν κοντά στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

Αργά το βράδυ, σειρήνες προειδοποίησης για πυραυλική επίθεση ήχησαν στα βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν πως έξι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να φτάσουν την ισραηλινή επικράτεια.

O ισραηλινός στρατός είπε πως ανταπέδωσε με βομβαρδισμούς του πυροβολικού.

Κατά το δίκτυο Channel 13 TV του Ισραήλ, ακούστηκαν εκρήξεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση