Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ισπανία: Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 838 θανάτους σε ένα 24ωρο
Ισπανία: Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 838 θανάτους σε ένα 24ωρο

Ισπανία: Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 838 θανάτους σε ένα 24ωρο

Η Ισπανία κατέγραψε 838 θανάτους από τον κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες καταρρίπτοντας ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ έπειτα από 832 θανάτους που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο 24ωρο, ανεβάζοντας τον απολογισμό της πανδημίας στους 6.528 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε τα 78.797 (από 72.248), σημειώνοντας αύξηση κατά 9,1% μέσα σε μία ημέρα στη δεύτερη στον κόσμο, μετά την , σε αριθμό νεκρών από την Covid-19 χώρα, η οποία εντείνει ακόμη περισσότερο τους όρους περιορισμού των πολιτών.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε χθες, Σάββατο, ο πρωθ Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι εργάζονται σε μη απαραίτητους τομείς δραστηριότητας πρέπει να μείνουν στο σπίτι για δύο εβδομάδες.

Είπε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά τους μισθούς τους αλλά θα πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το μέτρο θα ισχύσει από τις 30 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου.

Τα συνδικάτα καλωσόρισαν τα μέτρα και οι εργοδοτικές οργανώσεις CEOE και CEPYME δήλωσαν ότι, αν και θα συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες, «θα έχουν έναν τεράστιο, άνευ προηγουμένου αντίκτυπο στην ισπανική , ιδιαίτερα σε τομείς όπως η βιομηχανία».

Η επιβράδυνση «μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κρίση στην η οποία μπορεί να καταστεί κοινωνική», προειδοποίησαν σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν.

Στη Μαδρίτη τα κελαηδίσματα των πουλιών κυριαρχούσαν αντί των συνηθισμένων θορύβων της κυκλοφορίας στους έρημους δρόμους της πρωτεύουσας σήμερα το πρωί, καθώς η ενίσχυσε τις περιπολίες, σταματώντας λεωφορεία και αυτοκίνητα για να ελέγξει αν οι επιβάτες είχαν λόγο να βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους.

Σχολεία, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα που πωλούν μη απαραίτητα είδη έχουν κλείσει από τις 14 Μαρτίου και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι περιορισμένο στο σπίτι καθώς η Ισπανία αγωνίζεται να περιορίσει τη διάδοση του ιού.

Βρετανία: Τους 1.228 έφθασαν οι θάνατοι από τον κορωνοϊό

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει και είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό στη Βρετανία αυξήθηκε και έφθασε τους 1.228, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή, σημειώνοντας αύξηση κατά 209.

Τα στοιχεία αυτά ήταν μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα της 28ης Μαρτίου.

Το προηγούμενο 24ωρο οι θάνατοι είχαν αυξηθεί κατά 260.

Ολλανδία: Πάνω από 10.000 τα του κορωνοϊού

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ολλανδία ξεπέρασε την Κυριακή τα 10.000, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές οι οποίες πρόσθεσαν πως η αύξηση των θανάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξακολουθεί να παρουσιάζει ενδείξεις επιβράδυνσης.

Στην καθημερινή ενημέρωσή του το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) ανέφερε πως τα επιβεβαιωμένα αυξήθηκαν κατά 1.104 φθάνοντας τα 10.866, σημειώνοντας αύξηση 11%. Καταγράφηκαν 132 νέοι θάνατοι που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 771.

«Ακριβώς όπως και τις προηγούμενες ημέρες, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται και ο αριθμός των θανάτων αυξάνονται με μικρότερο ρυθμό από εκείνον που θα αναμέναμε αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα», ανέφερε το RIVM.

Όμως καθώς οι υγειονομικές αρχές πραγματοποιούν τεστ ανίχνευσης του ιού κυρίως μόνο στους πολύ άρρωστους και στους εργαζομένους στον τομέα υγείας, ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων είναι πιθανόν να είναι πολύ υψηλότερος, ανέφερε το RIVM.

Η ολλανδική κυβέρνηση έλαβε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, έκλεισε τα και τις περισσότερες επιχειρήσεις και απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις στα μέσα Μαρτίου.

Ρωσία: Απείθαρχοι οι Μοσχοβίτες στα περιοριστικά μέτρα – Πάνω από 1.000 τα κρούσματα στην πόλη

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε σήμερα Κυριακή πως η του κορωνοϊού εισήλθε σε μια νέα φάση καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα υπερέβη τα 1.000, με πολλούς Μοσκοβίτες να βγαίνουν έξω παρά τις εκκλήσεις να μείνουν στα σπίτια τους.

Οι αρχές στη Μόσχα, την πιο πληττόμενη από τον ιό περιοχή της Ρωσίας, έκλεισαν τα καταστήματα και τους χώρους ψυχαγωγίας από χθες και κάλεσαν τους Μοσχοβίτες να μείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια της μη εργάσιμης εβδομάδας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ .

Ωστόσο, τουλάχιστον 52.000 άνθρωποι βγήκαν για βόλτα στα πάρκα της πόλης χθες και πολλοί ηλικιωμένοι διένυσαν μεγάλες αποστάσεις με το τεράστιο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, ανέφερε στην ιστοσελίδα του ο Σομπιάνιν.

«Η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού έχει εισέλθει σε μια νέα φάση. Περισσότερα από 1.000 κρούσματα της ασθένειας έχουν ήδη καταγραφεί στη Μόσχα. Κανείς δεν είναι προστατευμένος [από τον ιό]», έγραψε ο Σομπιάνιν.

«Το παράδειγμα των αξιολύπητων ιταλικών και ισπανικών πόλεων, ακόμη και της Νέας Υόρκης, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, είναι μπροστά στα μάτια όλων.»

Ο επίσημος απολογισμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 270 μέσα σε 24 ώρες φθάνοντας συνολικά τα 1.534. Εννέα άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του κορωνοϊού, επτά από τους οποίους στη Μόσχα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση