Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ισόβια σε 39χρονο Αλβανό για δολοφονία ομοεθνή του στο Δαμάσι Τυρνάβου
Ισόβια σε 39χρονο Αλβανό για δολοφονία ομοεθνή του στο Δαμάσι Τυρνάβου

Ισόβια σε 39χρονο Αλβανό για δολοφονία ομοεθνή του στο Δαμάσι Τυρνάβου

Σε ισόβι χωρίς κνένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου 39χρονος Αλβανός για την δολοφονία 32χρονου συμπατριώτη του, που είχε γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου του 2001 στο Δαμάσι του Τυρνάβου.

Ο κατηγορούμενος στην του στο δικαστήριο εξέφρασε τη μεταμέλεια του για το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ήδη έχει περάσει πολλά χρόνια στη .

Αναφερόμενος στη δολοφονία του 32χρονου συμπατριώτη του, είπε ότι δεν κατάλαβε τι έγινε και το γεγονός ξεκίνησε από το τίποτα, χωρίς να θυμάται πολλές λεπτομέρειες.

Ακούγοντας τον 39χρονο η πρόεδρος του δικαστηρίου, σημείωσε ότι επτά άτομα χτυπούσαν έναν άνθρωπο, ο οποίος ακόμα και αν ήταν τέτοιες σκληρές εικόνες δεν θα μπορούσαν να ξεχαστούν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του άνδρα, ο οποίος είχε οριστεί από το δικαστήριο, ζήτησε να υπάρξει επιείκεια για τον κατηγορούμενο, επικαλούμενος το νεαρό της ηλικίας του -το 2001 ήταν μόλις 22 ετών-, αλλά και από το γεγονός ότι  σωφρονίστηκε στα χρόνια που κρατούνταν φυλακισμένος στην .

Παράλληλα ως μάρτυρας υπεράσπισης εξετάστηκε και ο πρόεδρος της κοινότητας Παραλιμνίου Σερρών, όπου κατοικεί το τελευταίο διάστημα ο 39χρονος, που ανέφερε ότι ο άνδρας είναι τύπος και υπογραμμός, χωρίς να έχει δώσει αφορμή, για να ακουστεί εις βάρος του κάτι αρνητικό στο χωριό.

Το δικαστήριο ομόφωνα τον καταδίκασε σε ισόβια για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, χωρίς ελαφρυντικά, παρά τη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος στις 12 Σεπτεμβρίου του 2001, στο Δαμάσι του Τυρνάβου, μαζί με άλλους οκτώ ομοεθνείς του περνούσαν έξω από ένα μικρό οίκημα δίπλα σε θερμοκήπιο, όπου βρίσκονταν ο 32χρονος. Αφού λογομάχησαν έντονα μαζί του, καθώς είχε ακουστεί στο χωριό ότι το θύμα διατηρούσε δεσμό με τη σύζυγο του ενός, τον πήραν στο κυνήγι.

Μετά από περίπου 200 μέτρα τον πρόλαβαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια, με μπουνιές, κλωτσιές, αλλά και με γεωργικά , με ο 32χρονος να αφήσει την τελευταία του πνοή εξαιτίας βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Στη συνέχεια πέταξαν το άψυχο σώμα του σε κοντινό και εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης, καθώς κατάφερε να εντοπίσει μια χρυσή αλυσίδα και την σιδερένια αγκράφα που προέρχονταν από τη ζώνη ενός από τους δράστες, στον τόπο του εγκλήματος. Εν συνεχεία συνέλαβε έναν από τους ενόχους και κατόπιν και τους υπολοίπους, που ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Τονίζεται ότι για το έγκλημα έχουν αθωωθεί δύο από τους εννιά, ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν στην .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση