Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του ΕΡΜΗΣ
Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του ΕΡΜΗΣ

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του ΕΡΜΗΣ

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρις κανένα ελαφρυντικό, καταδίκασε το Τριμελες Εφετειο Κακουργημάτων τον , για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού ΕΡΜΗΣ επι υπουργείας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Στους συγκατηγορουμέ του, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Δ/νσης εξοπλισμων, Αντώνη Καντά και τον ικο Λεονταρίτη, στέλεχος της Δ/νσης εξοπλισμων, το δικαστηριο επέβαλε κάθειρξης 25 ετών και 20 ετών αντιστοιχα, αναγνωρίζοντας τους τα ελαφρυντικά της ειλικρει μεταμέλειας και της καλής δις μετα την πράξη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για άμεση συνέργια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενω ο Αντώνης Κάντας βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμος εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

Το απέρριψε το αίτημα του Ιω. Σμπώκου για να του δοθεί αναστολή, χαρακτηρίζοντας το ως “μη νομιμο”.

Αντίθετα, έκανε δεκτά τα αιτήματα των Κάντα και Λεονταρίτη και χορήγησε αναστολη στην έφεσή τους. Στους δύο καταδικασθέντες επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε της περιοχής τους τρεις και δύο φορές το μήνα αντίστοιχα και απαγόρευσης εξοδου από τη χώρα. Τέλος, επέβαλε τη στερηση των πολιτικών δικαιωμάτων για μία δεκαετία.

Οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου , ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση