Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του ΕΡΜΗΣ
Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του ΕΡΜΗΣ

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον Γιάννη Σμπώκο για την προμήθεια του ΕΡΜΗΣ

Σε ισόβιας κάθειρξης χωρις κανένα ελαφρυντικό, καταδίκασε το Τριμελες Εφετειο Κακουργημάτων τον Γιάννη Σμπώκο, για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού ΕΡΜΗΣ επι υπουργείας Ακη Τσοχατζόπουλου.

Στους συγκατηγορουμένους του, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Δ/νσης εξοπλισμων, Αντώνη Καντά και τον Νικο Λεονταρίτη, στέλεχος της Δ/νσης εξοπλισμων, το δικαστηριο επέβαλε ποινές κάθειρξης 25 ετών και 20 ετών αντιστοιχα, αναγνωρίζοντας τους τα ελαφρυντικά της ειλικρεινους μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετα την πράξη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για άμεση συνέργια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενω ο Αντώνης Κάντας βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

Το απέρριψε το αίτημα του Ιω. Σμπώκου για να του δοθεί αναστολή, χαρακτηρίζοντας το ως “μη νομιμο”.

Αντίθετα, έκανε δεκτά τα αιτήματα των Κάντα και Λεονταρίτη και χορήγησε αναστολη στην έφεσή τους. Στους δύο καταδικασθέντες επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε της περιοχής τους τρεις και δύο φορές το μήνα αντίστοιχα και απαγόρευσης εξοδου από τη χώρα. Τέλος, επέβαλε τη στερηση των πολιτικών δικαιωμάτων για μία δεκαετία.

Οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση