Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ισχυροί άνεμοι και  έντονη βροχόπτωση  πλήττουν τη Μαγνησία
Ισχυροί άνεμοι και  έντονη βροχόπτωση  πλήττουν τη Μαγνησία

Ισχυροί άνεμοι και  έντονη βροχόπτωση  πλήττουν τη Μαγνησία

Ισχυροί άνεμοι και  έντονη βροχόπτωση  πλήττουν από τα ξημερώματα τον Βόλο και περιοχές της Μαγνησίας, με το νέο “Διομήδης” .

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε και επενέβη σε κοπές κλαδιών δένδρων στο κέντρο του Βόλου, στις οδούς Πολυμέρη και Κουμουνδρούρου, ενώ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην Πορταριά για πτώσεις κλαδιών .

Στο Πήλιο

Στο Πήλιο αραιή χιονόπτωση υπάρχει  στο επαρχιακό από Πορταριά έως Χάνια (Άνω Κλάδος Πηλίου) και
αραιή χιονόπτωση στο επαρχιακό περιοχή Αγ. Γεωργίου Νοτίου Πηλίου (Κάτω Κλάδος Πηλίου).

 

Και το Τοπάλειο έπεσε θύμα της ραγδαίας ς και όλο το προσωπικό έδωσε μάχη για τον καθαρισμό και την αποκατάστασή του.

Ευχαριστίες πολλές στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Λεχωνίων και την πρόεδρο Αργυρώ Κουκουσέλη και στον Σύλλογο γονέων του σχολείου για την βοήθεια και την κατανόηση.

Στον Αλμυρό

Στον δήμο Αλμυρού, ο περιφερειακός δρόμος στον Ξηριά θα παραμείνει κλειστός από το ύψος των εργατικών κατοικιών της Αγ. Βαρβάρας έως το ύψος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, καθώς αναμένεται η του όγκου υδάτων.

Στις Β. Σποράδες

Βρέχει καταρρακτωδώς από τα ξημερώματα στις Σποράδες ενώ ζημιές έχει προκαλέσει η κυρίως στο αγροτικό δίκτυο.

 

Πτώση θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη (12/1) και κατά τόπους ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Β. Σποράδες και την Εύβοια.

Επίσης στα ορεινά – ημιορεινά Μακεδονίας, Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της ς και της ανατολικής Μακεδονίας θα σημειωθούν πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις κατά τόπους.

Την Πέμπτη (13/1) και την Παρασκευή (14/1) τις πρωινές και βραδινές ώρες αναμένεται ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα.

Η Πολιτική Προστασία

Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε συστάσεις και οδηγίες καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:
• Να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
• Να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέμματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα.
• Να προσέξουν τις μετακινήσεις σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Να χρησιμοποιούνται αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει μετακίνηση με αυτοκίνητο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στη θέση Δήμου Βόλου, από και προς το ρέμα Καλιακούδας, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων (έντονη βροχόπτωση), από σήμερα 11-01-2022 και ώρα 09.30' και μέχρι την ύφεση των φαινομένων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, αποφασισες η .
Η εφαρμογή της παρούσας ανατίθεται στο Τ.Τ. Βόλου.
Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ.

 

Eπίσης  απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ. οδό Χανίων Κισσού, από τη διασταύρωση του χιονοδρομικού κέντρου ̈Αγριόλευκες Πηλίου ̈ μέχρι τη διασταύρωση με την Ε.Ο. Βόλου Ζαγοράς (Κάτω κλάδος) στον Κισσό Μαγνησίας, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωσης – παγετού), από σήμερα 11/01/2022 και ώρα 19.30 και μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Βόλου Ζαγοράς

Η εφαρμογή της παρούσας ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου σε με το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου.

Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση