Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τα τελευταία 24ωρα το Νομό Μαγνησίας
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τα τελευταία 24ωρα το Νομό Μαγνησίας

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τα τελευταία 24ωρα το Νομό Μαγνησίας

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με θυελλώδεις ανέμους, έντονη βροχόπτωση και χιονόπτωση πλήττει τα τελευταία 24ωρα το Νομό Μαγνησίας, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να επιχειρεί με δέκα (10) μηχανήματα μέσω του Μητρώου Μηχανημάτων, τόσο στο Εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπειρωτικής Μαγνησίας, όσο και στα επαρχιακά δίκτυα των Βορείων Σποράδων.

Στον ορεινό όγκο της Ηπειρωτικής Μαγνησίας τα μηχανήματα επιχειρούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο από την έντονη χιονόπτωση, που έπληξε κυρίως τα Χάνια και την Ανάβρα, ενώ σε περιοχές της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας, που πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις, τα μηχανήματα επιχειρούν προκειμένου να αρθούν καταπτώσεις, λασποροές, καθιζήσεις, ενώ γίνεται και επέμβαση σε τεχνικά ρεμάτων.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη έκανε λόγο για ακραίες καιρικές συνθήκες και χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολο το έργο του αποχιονισμού και της άρσης των καταπτώσεων λόγω των θυελλωδών ανέμων και της έντονης χιονόπτωσης και βροχόπτωσης.

“Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων επενέβη όπου ήταν δυνατό, στα οδικά δίκτυα αρμοδιότητάς της και με ειδικά μηχανήματα κατά περίπτωση επιχειρεί τόσο στον αποχιονισμό, όσο και στην άρση των καταπτώσεων που σημειώθηκαν από την έντονη βροχόπτωση.

Στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο τα μηχανήματα των Υπηρεσιών μας θα συνεχίζουν το έργο τους μέχρι τα φαινόμενα να εξασθενήσουν. Είμαστε δίπλα στους πολίτες και σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες μας, τους Δήμους, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική θα συνεχίσουμε το έργο τους, προκειμένου να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν στους 78 οι ασθενείς στις ΜΕΘ, επτά ακόμη νεκροί - https://t.co/ju3SHelYy5 -

  • Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων - https://t.co/ytKy4N0i7u -

  • Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές στον Αλμυρό από τον Ιανό - https://t.co/joG9zYh7Cl -

"Αλιεύοντας" την είδηση