Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ισχνή συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Βόλου
Ισχνή συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Βόλου

Ισχνή συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Βόλου

Ισχνή ήταν η συμμετοχή πολιτών στο στο Νοσοκομείο Βόλου, στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης σήμερα, για τη θωράκιση του συστήματος υγείας, για τη δημόσια δωρεάν παιδεία, μόνιμες προσλήψεις και ΒΑΕ.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με τους συγκεντρωμένους να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της Φιλ. Κωνσταντινίδης είπε: “Στόχος μας να προτάξουμε τα προβλήματα και ζητήματα για τη θωράκιση του συστήματος υγείας και να θέσουμε θέματα με την παιδεία και ζητήματα του δημόσιου τομέα.

Σε μια περίοδο που ο κορωναϊός “δείχνει τα δόντια του” οι τομείς υγείας είναι πρώτης προτεραιότητας κάτι που μέχρι σήμερα δεν το έχουμε δει από την Πολιτεία. Από τον περασμένο Μάρτιο γνωρίζαμε τα προβλήματα στα Νοσοκομεία και ΜΕΘ και πλέον τα κρούσματα έχον πολλαπλασιαστεί στην κι υπάρχουν προβλήματα.

Στα σχολεία λοιμωξιολόγοι και όλοι ζητούσαμε μειωμένο αριθμό μαθητών, ωστόσο η Πολιτεία θεσμοθέτησε 25άρια τμήματα και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στη και στην ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών κι οικογενειών. Ο καιρός είναι ακόμη καλός αλλά δεν θα κρατήσει για πολύ κι όπου ο καιρός χάλασε κι ο κόσμος κλείνεται στα σπίτια βλέπουμε τι γίνεται. Έχουμε ζητήματα με πρόσληψη προσωπικού με ΒΑΕ με επιτροπές που δεν βγάζουν αποτέλεσμα”.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη ο κόσμος να βγει και να διαμαρτυρηθεί για να έχει αυτά που πρέπει για να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή.

Όσον αφορά στα ποσοστά συμμετοχής, επεσήμανε ότι “τα ποσοστά των τελευταίων απεργιών είναι πολύ μικρά. Υπάρχει μια υποθήκευση μισθού, η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος και πλέον ο κόσμος έπαψε να πιστεύει, γιατί οι βαρύγδουπες δηλώσεις των πολιτικών, καταρρίφθηκαν σε μια νύχτα. Ο μοναδικός τρόπος για να διεκδικήσει ο κόσμος μια καλύτερη ζωή, είναι να την διεκδικήσει ο ίδιος. Να σταματήσει να κάνει τον αγώνα του διαδικτύου. Η θέτει στην ατζέντα όλα αυτά τα ζητήματα. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος να σκεφτεί διαφορετικά και να δει καλύτερες ημέρες”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση