Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Iσχνή η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ
Iσχνή η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Iσχνή η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Ισχνή η σημερινή συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησία, στο πλαίσιο της πανελλήνιας απεργίας, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα στις τρεις συγκεντρώσεις που έγιναν στο Βόλο.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, στην πλειοψηφία των υπηρεσιών η συμμετοχή κυμαίνεται σε μονοψήφια νούμερα, ενώ συνολικά το ποσοστό της συμμετοχής είναι κάτω από 25%.

Η μικρή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έγινε έξω από τον Α Βόλου, με πολύ μικρή συμμετοχή εκπροσώπων διαφόρων τομέων του δημοσίου.

Η συγκέντρωση του έγινε έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οδό Δημητριάδος, που ήταν μαζικότερη από εκείνη της ΑΔΕΔΥ, αλλά επίσης μικρή, ενώ τρίτη συγκέντρωση οργάνωσαν κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στη διασταύρωση των οδών, παρουσία δύο ατόμων.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης είπε ότι η συμμετοχή στην απεργία δεν ξεπερνάει το 25%, είναι πολύ μικρή και τόνισε ότι προφανώς δεν ικανοποιούν αυτά τα ποσοστά, ούτε και η συμμετοχή στη συγκέντρωση . «Για μια ακόμη φορά βλέπουμε ότι οι συνάδελφοί μας δεν συμμετέχουν στις τελευταίες απεργίες, κάτι που πρέπει να επανακαθορίσει τον τρόπο με τον οποίο παίρνονται οι αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο για απεργίες, αλλά και ο κάθε συνάδελφος να επανακαθορίσει τη στάση του, απέναντι στη διεκση και στα αιτήματα και να καταλάβει ότι χωρίς αγώνες και διεκση δεν πρόκειται τίποτα να μας χαριστεί» ανέφερε.

Ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι τα ζητήματα είναι πολλά και μπορεί κάποιος να σκέφτεται τα 60 ή τα 70 € που θα χάσει για τη συμμετοχή του στην απεργία, αλλά μόνο από το θα χάσει 50-60 € κάθε μήνα από τον επόμενο χρόνο και μετά.

Λίγο περισσότεροι στο ΠΑΜΕ

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην οδό Δημητριάδος.
Ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Βασίλης Τίρχας τόνισε ότι με την απεργία περνάει ένα μήνυμα κόντρα στην ατμόσφαιρα άπνοιας και σκηνές νεκροταφείου που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν που κάποιοι λέγανε ότι δεν συντρέχανε λόγοι απεργιακής απάντησης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το επόμενο διάστημα κρίσιμο για τους εργαζόμε, καθώς η μνημονιακή κανονικότητα που διατυμπανίζει η δεν είναι τίποτα άλλο από την πιστή εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων που ψήφισαν από κοινού με τη και ΚΙΝΑΛ και οι όποιες εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι μόνο ψίχουλα αλλά προκλητική εξαπάτηση και δεν απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση