Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » ΙΣΑ:Χαριστική βολή για το σύστημα υγείας μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο
ΙΣΑ:Χαριστική βολή για το σύστημα υγείας μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο

ΙΣΑ:Χαριστική βολή για το σύστημα υγείας μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του, για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο και ζητά να τεθεί ως προτεραιότητα η προστασία της Δημόσιας υγείας και η διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, για τον κάθε πολίτη.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι οι στο , δε μπορεί να γίνονται με βάση μόνο τα αριθμητικά στοιχεία και στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων είναι αδιανόητο να διακυβεύεται η υγεία των πολιτών.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τονίζει ότι: «Κάποια από τα μέτρα που απαιτούνται υπάρχει κίνδυνος, να δώσουν τη χαριστική βολή, στο ετοιμόρροπο και να εξοντώσουν επαγγελματικά τον ιατρικό κόσμο. Στην υγεία δε μπορεί να γίνονται μόνο αριθμητικές πράξεις και να εφαρμόζονται λογιστικές πολιτικές. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι διακυβεύονται ανθρώπινες και με αυτό το κριτήριο θα πρέπει να χαράζονται οι ανάλογες πολιτικές».

Αναφέρουν ενδεικτικά, την απαίτηση για συνταγογράφηση αποκλειστικά, με βάσει τη δραστική ουσία. Πρόκειται για μέτρο αντιεπιστημονικό, το οποίο δεν εφαρμόζεται, σε καμία άλλη χ της Ευρώπης και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια υγεία. Η ουσιαστική εξοικονόμηση μπορεί να επιτευχτεί, με την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που έχει κατά επανάληψη ζητήσει ο ΙΣΑ.

Επιπρόσθετα η διατήρηση του καταστροφικού μέτρου του claw back έως το 2018 θα οδηγήσει σε επαγγελματική εξόντωση, γιατρούς και εργαστήρια, στερώντας τον ασθενή από υγείας που έχει ανάγκη.

Σχετικά με το μέτρο του 5ευρου στα νοσοκομεία ο ΙΣΑ, έχει κατά επανάληψη τονίσει ότι είναι εναντίον οποιαδήποτε εισς ς – και μάλιστα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια -που επιβαρύνει δυσβάσταχτα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Σε κάθε περίπτωση η εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων δε μπορεί να είναι εις βάρος είτε των ασθενών είτε του ιατρικού κόσμου που στηρίζει το σύστημα υγείας στις δύσκολες αυτές ώρες.

Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της υγείας των Ελλήνων πολιτών, θα δώσει μάχη ενάντια σε κάθε που πλήττει τον ασθενή, οδηγεί σε επαγγελματική εξόντωση τον ιατρικό κόσμο και δίνει τη χαριστική βολή στο Δημόσιο σύστημα υγείας,καταλήγει η .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση