Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υψηλοί τόνοι εν όψει των ντιμπέιτ
Υψηλοί τόνοι εν όψει των ντιμπέιτ

Υψηλοί τόνοι εν όψει των ντιμπέιτ

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για τη διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων, μία μεταξύ του συνόλου των πολιτικών αρχηγών και μία «μονομαχία» μεταξύ των κ. Αλ. Τσίπρα και Ευ. Μεϊμαράκη φαίνεται ότι καταλήγει η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Με την εξαίρεση του ΚΚΕ που έσπευσε να διαφοροποιηθεί και της Λαϊκής Ενότητας που διαφώνησε με το τετ α τετ Τσίπρα – Μεϊμαράκη και ζήτησε θεματικά debate, μοιάζει να επιτυγχάνεται μία αρχική βάση συνεννόησης, έστω κι αν ημερομηνία της πρώτης «τηλεμαχίας» παραμένει «ανοικτή». Η αρχική συνεννόηση μεταξύ της κ. Ολγας Γεροβασίλη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της διευθύντριας του Γρ. Τύπου της Ν.Δ. κ. Πηνελόπης Γαβρά ήταν να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου το debate με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών και τη Δευτέρα 14 η μονομαχία των κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι στις 10/9 αδυνατεί να συμμετέχει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά (σ.σ. θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη) και εκ μέρους του Κινήματος ζητήθηκε η πρώτη αναμέτρηση να πραγματοποιηθεί στις 9 του μηνός. Από πλευράς Ν.Δ. δηλώνεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι παρών σε όποια ημερομηνία, ενώ αντίστοιχο ήταν το μήνυμα και από το Ποτάμι.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ένας νέος γύρος, εξίσου σημαντικός ως προς το αποτέλεσμα, θα είναι αυτός που θα εκκινήσει μετά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας και θα αφορά τους όρους διεξαγωγής των δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων και αν αυτοί θα επιτρέπουν τη διεξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων.

Την ίδια στιγμή, πάντως, που τα κόμματα μοιάζουν να προσεγγίζουν ως προς το debate, η αντιπαράθεση μαίνεται στο πλαίσιο της διακομματικής για τη διανομή του τηλεοπτικού χρόνου. Πλέον η σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. δεν αφορά μόνον στον χρόνο (σ.σ. ο αρχικώς αποδιδόμενος στη Συγγρού υπολείπεται κατά πολύ του εκλογικού της ποσοστού), αλλά και στο περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης. Χθες ο κ. Π. Σκουρλέτης και η εφημερίδα Αυγή κατήγγειλαν τη Ν.Δ. και το Ποτάμι ότι «διεκδίκησαν στο όνομα των καναλαρχών αποζημίωση 6 εκατ. ευρώ για τον τηλεοπτικό χρόνο που θα παραχωρηθεί στα κόμματα».

Τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν με ένταση, δεδομένου ότι, όπως αποκαλύπτεται, ο προσδιορισμός των 6 εκατ. ευρώ ως αντίτιμο για τον χρόνο υπήρξε πρόταση του υπηρεσιακού υπουργού κ. Ρ. Μορώνη. Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, ο κ. Μορώνης συνεπικουρούμενος από τους εκπροσώπους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δήλωσαν ότι στην υπουργική απόφαση θα αναφερθεί μεν το ποσό των 6 εκατ., ωστόσο πρότειναν να αποφευχθεί η ανάλυσή του κατά κόμμα και μέσο, με απώτερο στόχο να μην μπορεί αυτή η απόφαση, που παγίως εκδίδεται, να χρησιμοποιηθεί για τον συμψηφισμό των οφειλών των καναλιών. «Η δική μας ένσταση ήταν ως προς την ανάγκη να υπάρχει αναλυτικά καταγεγραμμένο τι αντιστοιχεί σε κάθε κόμμα, καθώς από εκεί προκύπτει και σε ποια τηλεοπτική ζώνη θα μεταδίδονται οι δραστηριότητές τους» ανέφερε η κ. Βούλτεψη και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών «να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά ώστε να αποκαλυφθεί το ψεύδος».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμπαράσταση σε διωκόμενο αγρότη από το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας - https://t.co/1rzbaVOfe6 -

  • Συνάντηση με τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα είχε ο νέος διοικητής του Α.Τ. Σκιάθου Γρηγόρης Ακρίβος… - https://t.co/tsfW11NbbZ -

  • Απαντλήσεις νερών από την Π.Υ. στον Αλμυρό - https://t.co/Kq4TAo6Fxu -

"Αλιεύοντας" την είδηση