Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Yπουργός Υγείας: Δεν θα αδικηθεί το Νοσοκομείο Βόλου από το ΕΣΠΑ
Yπουργός Υγείας: Δεν θα αδικηθεί το Νοσοκομείο Βόλου από το ΕΣΠΑ

Yπουργός Υγείας: Δεν θα αδικηθεί το Νοσοκομείο Βόλου από το ΕΣΠΑ

Τη δέσμευση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ότι θα μεριμνήσει ώστε να μην αδικηθεί το Νοσοκομείου του Βόλου από το ΕΣΠΑ 2014-2020, απέσπασε σήμερα διαπαραταξιακή του Δήμου Βόλου, στη Λάρισα.

Η έθεσε υπόψη του αρμόδιου υπουργού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το “Αχιλλοπούλειο” και τις ελλείψεις που διαθέτει σε μαγνητικό τομογράφο, στεφανιογράφο – αγγειογράφο, ακτινολογικά και μηχανήματα αιμοκάθαρσης, όπως και χρηματοδότηση με επαρκή στελέχωσή του με προσωπικό.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών ιατρών Βόλου Νικ. Χαυτούρας, τα μέλη της επιτροπής τόνισαν στον υπουργό ότι υπάρχει αγωνία της τοπικής ς για το Νοσοκομείο Βόλου, που είναι το μοναδικό της Θεσσαλίας που δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο, καθώς και ότι λόγω έλλειψης τομογράφου, τον τελευταίο 1,5 χρόνο στη Μαγνησία έγιναν 16.000 μαγνητικές τομογραφίες σε εξωτερικά ιατρικά κέντρα.

Ο κ. Ξανθός δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να μην αδικηθεί το Νοσοκομείο του Βόλου από το νέο ΕΣΠΑ.

Μετά τη ακολούθησε του υπουργού στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στην οποία, σύμφωνα με τον κ. Χαυτούρα, δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της υγείας.

Μιλώντας ο κ. Χαυτούρας, είπε προς την του υπουργείου ότι επιβάλλεται η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και η επαρκής στελέχωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τονίζοντας ότι το έλλειμμα της προνοσοκομειακής φροντίδας, έχει επιπτώσεις στη νοσηρότητα και θνησιμότητα των Ελλήνων.

Επέδωσαν

Η Ένωση Νοσοκομειακών ιατρών παρέδωσε στον υπουργό για τα προβλήματα, τις ελλείψεις και το γεγονός ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες, ενόψει και του καλοκαιριού, καθώς το «Αχιλλοπούλειο», αντί για 150, διαθέτει μόλις 75 ειδικούς γιατρούς.

Η ΕΙΝΚΥΜ ζητά άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ μαγνητικού τομογράφου και στεφανιογράφο – αγγειογράφο, ενώ τονίζει ότι δεδομένη πρέπει να είναι η προμήθεια ακτινολογικών μηχανημάτων, μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, όπως και το ψηφιακό χειρουργείο για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Επίσης , οι γιατροί ζητούν γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, και επαρκή στελέχωσή του, σε πρώτο βήμα με την ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών, για να αποτραπεί ο κίνδυνος να κλείσουν κρίσιμα τμήματα του «Αχιλλοπούλειου».

Την διαπαραταξιακή επιτροπή αποτελούσαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου Νίκος Χαυτούρας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς και ο σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Τέλης Δουλόπουλος, που συναντήθηκαν με τον υπουργό για μισή ώρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση