Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Υπόγεια σύγκρουση ομάδων επιρροής στη ΝΔ
Υπόγεια σύγκρουση ομάδων επιρροής στη ΝΔ

Υπόγεια σύγκρουση ομάδων επιρροής στη ΝΔ

Στην τελική ευθεία μιας εκς αναμέτρησης με ανοιχτό εισέρχεται από σήμερα το κόμμα της Ν.Δ., μετά τη χθεσινή τυπική ανακήρυξη των τεσσάρων υποψηφίων (αλφαβητικά, οι Αδ. Γεωργιάδης, Ευ. Μεϊμαράκης, Κυρ. Μητσοτάκης και Απ. Τζιτζικώστας) που θα διεκδικήσουν την ηγεσία.

Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει εκ νέου η κεντρική εφορευτική επιτροπή, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων (Θ. Αμπατζόγλου – Μεϊμαράκη, Τ. Γαϊτάνης – Μητσοτάκη, Στ. Σταμούλης – Γεωργιάδη, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει ορίσει ακόμη τον δικό του), προκειμένου να αποφασιστεί ο χρόνος των εκλογών, ο αριθμός των σημείων – εκλογικών κέντρων που θα αναπτυχθούν στην επικράτεια, αλλά και η διαδικασία και το κόστος συμμετοχής των πολιτών.

Η πλευρά Μεϊμαράκη, πάντως, εμφανίζεται να υπαναχωρεί από την αρχική στρατηγική μιας ταχείας εκς αναμέτρησης, εκτιμώντας ότι η βαριά κοινοβουλευτική ατζέντα των επόμενων εβδομάδων αποτελεί προνομιακό πεδίο.

Καθώς η υπόγεια ομάδων επιρροής στο κόμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι διεκδικητές του «γαλάζιου θρόνου» προχωρούν και στις πρώτες τακτικές τους κινήσεις αποδόμησης των αάλων. Χθες, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, που επενδύει στην παρουσία του ως αρχηγού της αξιωματικής αολίτευσης στη Βουλή, βρέθηκε με τους δύο συνδιεκδικητές της ηγεσίας, Κυρ. Μητσοτάκη και Αδ. Γεωργιάδη, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για το προσεχές κοινοβουλευτικό διάστημα.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους αλλά και τον κ. Απ. Τζιτζικώστα να μετάσχουν στην αντιπροσωπεία της Ν.Δ. για το του ΕΛΚ και προχώρησε σε ακόμη μία κίνηση: με επιχείρημα την ανάγκη ενότητας αλλά και με ουσιαστική πρόθεση να αναδείξει την εξωκοινοβουλευτική ιδιότητα του κ. Τζιτζικώστα και να τον βάλει στο κάδρο των δύσκολων αποφάσεων, ο κ. Μεϊμαράκης, μετά τη συμφωνία των κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, απηύθυνε δημοσίως την πρόσκληση στον κ. Τζιτζικώστα να παρευρεθεί και να μιλήσει στην Κ.Ο.

Σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των διεκδικητών αποτελεί και η διεξαγωγή debate, όπως επιθυμούν οι κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης. Ο κ. Μεϊμαράκης προκρίνει την πραγματοποίηση δύο συνδιασκέψεων, σε Αθήνα και , προκειμένου να τοποθετηθούν οι , ο δε κ. Τζιτζικώστας απάντησε προτείνοντας να αυξηθεί ο αριθμός των συνδιασκέψεων σε πέντε, με συγκεκριμένες θεματικές.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε χθες πως «στόχος μου είναι να ξανακάνουμε τη Ν.Δ. τη μεγάλη παράταξη κι όχι ένα κόμμα που να απηχεί ένα μέρος της Κεντροδεξιάς. Κανείς Νεοδημοκράτης δεν μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος με αυτό το 28%», προσθέτοντας ότι «η Ν.Δ. πρέπει να ξαναφέρει πίσω ανθρώπους που την εμπιστεύθηκαν στο παρελθόν και τώρα τη βλέπουν με καχυποψία», διευκρινίζοντας ότι αυτό θα γίνει «με δραστική ανανέωση στελεχών, ιδεών και δομών και με δημοκρατικές διαδικασίες».

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση