Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Υπό παραίτηση μετά την οργή Μαξίμου και Καμμένου ο Σγουρίδης
Υπό παραίτηση μετά την οργή Μαξίμου και Καμμένου ο Σγουρίδης

Υπό παραίτηση μετά την οργή Μαξίμου και Καμμένου ο Σγουρίδης

Την πρίτησή του υπέβαλε στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί παραπλάνησης των αγροτών από τον πρωθυπουργό Αλέξη , ο υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης.

Νωρίτερα, είχε επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα όσα καταλόγισε στον κ. περί παραπλάνησης των αγροτών, όπως στην περίπτωση Σαμαρά και Παπανδρέου, τη στιγμή που από το περιβάλλον των Ανεξαρτήτων Ελλήνων γινόταν λόγος για οργή προς το πρόσωπό του.

«Αν από μια ολόκληρη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της ς. Η ουσία – την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει – είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας. Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν. Τέλος δεν εννοούσα ότι ο παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

Νωρίτερα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της ς (Maximum 93,6) και αναφερόμενος στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο κ. Σγουρίδης είχε προχωρήσει στην ακόλουθη δήλωση.

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, έλαβε από τον υφυπουργό την εξής απάντηση:

«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν…».

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση