Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ το έλλειμμα στο ταμείο Δήμου Βόλου
Υπερβαίνει τις  150.000 ευρώ  το έλλειμμα στο ταμείο Δήμου Βόλου

Υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ το έλλειμμα στο ταμείο Δήμου Βόλου

Στην υπόθεση φέρετι ν εμπλέκονται δύο υπάλληλοι

Υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ το έλλειμμα στο , σύμφωνα με τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών που ολοκληρώθηκε στο μεσημέρι και «δείχνει» ως υπαιτίους δύο υπαλλήλους του Δήμου.

Συγκεκριμένα φέρεται να εμπλέκονται ο πρώην προϊστάμενος του Ταμείου και ένας ακόμη του Τμήματος Εμπορίου, οι οποίοι έχουν μετακινηθεί με απόφαση δημάρχου, ο πρώτος σε άλλο πόστο της Οικονομικής Υπηρεσίας και ο δεύτερος στο Πολυδύναμο Γραφείο Καθαριότητας Ν. Αγχιάλου.

Να σημειωθεί ότι ο προϊστάμενος του ταμείου τοποθετήθηκε στη θέση του στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και ο δεύτερος ήταν υπεύθυνος είσπραξης των τελών λαϊκών αγορών.

Οι τρεις ορκωτοί λογιστές άρχισαν τον έλεγχο το πρωί της περασμένης Τρίτης, τον οποίο ολοκλήρωσαν το μεσημέρι κι αναχώρησαν για την Αθήνα με το πόρισμα για το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Βόλου, το οποίο θα καθαρογραφεί και θα αποσταλεί στη Δημοτική Αρχή Βόλου, προκειμένου «να δοθούν στη δημοσιότητα, πιθανότατα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου», ενώ από τη στιγμή που προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία η υπόθεση θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο στο ταμείο του Δήμου Βόλου άρχισε την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου, όταν ο Θ. Θεοδώρου έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης () και ελέγχου από ορκωτούς λογιστές προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει έλλειμμα και το ύψος του.

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου υπογράφηκε από τον ίδιο η απόφαση για την του υπαλλήλου του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, στο Πολυδύναμο Γραφείο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πρασίνου, Συντήρησης Υποδομών και Κοιμητηρίου Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου.

Την Τρίτη 7 Ιουνίου ακολούθησε η απόφαση για του ταμία του Δήμου σε προϊστάμενο του Τμήματος Αποθήκης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ στη θέση του ανέλαβε υπάλληλος που κατείχε τη θέση της προϊσταμένης της αποθήκης.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Βόλου σχετικά με το θέμα του ελλείμματος μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Με αφορμή διάφορα σχόλια και υποδείξεις των όψιμων υπερασπιστών του δημοτικού χρήματος, γνωστών, πάντως, από τη διαχείριση που οι ίδιοι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και για την οποία, μεταξύ άλλων, κρίθηκαν από τους πολίτες, σημειώνουμε ότι όλες οι ενέργειες που οδήγησαν στην διαπίστωση αρρυθμιών στην οικονομική υπηρεσία (Ταμείο) και αυτές που ακολουθούν (, πειθαρχικό, Δικαιοσύνη) για την πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών, αν και όπου υπάρχουν, ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του εκτελούντος χρέη Δημάρχου, Θάνου Θεδοώρου και με τη συνεργασία του αρμόδιου αντιδημάρχου, Δημήτρη Πέγιου.

Συνεπώς υποδείξεις, και μάλιστα από τέτοιους γνωστούς «ευαίσθητους» κύκλους δεν δεχόμαστε, όταν μάλιστα είναι δεδομένη και διαπιστωμένη η προσήλωσή μας στη σωστή και με πλήρη διαφάνεια διαχείριση των χρημάτων των συμπολιτών μας. Απλώς υπενθυμίζουμε ότι παραλάβαμε ταμείο έξι εκατομμυρίων ευρώ και σε διάστημα 20, περίπου, μηνών και αφού αποπληρώσαμε δικές τους υποχρεώσεις που σκοπίμως καθυστερούσαν να εκπληρώσουν, ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων, έχουμε ταμείο 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Εμείς μιλάμε με τα έργα μας, οι άλλοι ας θρηνούν για τα μεγαλεία που έχασαν…».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση